FOTO:Vairākus cilvēkus izbiedē skats Latvijas debesīs

tautaruna.lv 4.oktobris 2021, 10:30
 
Ekrānuzņēmums no Instagram/toms_bricis_ltv_laika_zinas
Vairāki cilvēki naktī no 27. uz 28. septembri Latvijas debesīs pamanījuši kaut ko līdzīgu spožai komētai, ziņo Latvijas Televīzijas Laika ziņu redaktors Toms Bricis.

T. Bricis sociālajā vietnē Instagram ievietotajā video pastāsta, ka septembra beigās naktī debesis virs Latvijas izgaismojusi satelīta nesējraķete, kas atgādinājusi spožu komētu.

Viņš atklāj, ka saņēmis vairākus ziņojumus no zvejniekiem Kurzemē, kuri nakts zvejas laikā pamanījuši spožu objektu debesīs.

Tas bijis NASA programmas satelīts, skaidro T. Bricis. Palaišanas fāzē paātrinājumā nesējraķete izšauj "gāzu asti", kas, esot tur augšā, ir Saules apspīdēta.

"Cik es atceros, šī ir pirmā reize, kad kaut kas tāds ir redzēts Latvijas debesīs," pauž T. Bricis, piemetinot, ka biežāk šādi skati redzami tropos, jo tur satelīti ar šādu tehnoloģiju orbītās tiekot palaisti biežāk.

Viņš atklāj, ka satelītu cilvēki redzējuši arī citās valstīs, piemēram, Igaunjā, Nīderlandē un Somijā. T. Bricis atzīmē, ka šādus skatus teorētiski vēl varēsim novērot arī Latvijā, bet neesot konkrētas informācijas par satelītu palaišanas laikiem un vietām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas