11 gadus vecu zēnu vakcinē pret Covid bez vecāku ziņas; tēvs nikns

tautaruna.lv 21.septembris 2021, 17:30
 
EPA/Scanpix/LETA
Ķīnā 11 gadus veca skolēna tēvs bija sašutis un dusmīgs, uzzinot, ka viņa dēls ir vakcinēts pret Covid-19 bez vecāku piekrišanas. Viņš par to ziņoja ķīniešu izdevumam The Epoch Times.

Hubejas provinces Čibi pilsētas iedzīvotājs Čens Dzjansjons internetā publicēja vēstījumu, kurā paziņoja par viņa bērna vakcināciju pret Covid-19 viņa prombūtnes laikā. Viņš par to ziņoja policijai.

Čens pastāstīja laikrakstam Epoch Times, ka bija pārsteigts, izdzirdot, ka viņa dēla skolotājs 8. septembra vakarā piedāvāja bērnam otro vakcīnas devu. “Mans dēls vēl nav saņēmis pirmo vakcīnu; kāpēc viņam vajadzētu otro? " Čens brīnījās.

Tieši no skolotāja viņš uzzināja, ka viņa dēls jau ir saņēmis pirmo vakcīnas devu. Čens bija nikns. Viņš vairākkārt zvanīja uz skolu, lai uzzinātu par dēla vakcināciju, taču viņam visu laiku teica, ka nezina, kā tas notika. "Tad es zvanīju policijai, bet policists teica, ka viņiem ir vajadzīgi norādījumi no augšas," sacīja Čens. "Tāpēc es noliku klausuli un nākamajā rītā es pats devos uz policiju, lūdzot viņiem sākt lietu."

Sarunā ar policiju viņš jautāja, kā tas varēja notikt bez viņa ziņas. “Mans bērns ir tikai 11 gadus vecs un nepilngadīgs. Es esmu viņa likumīgais aizbildnis, tāpēc nesaprotu, kā bērnam tika iepotēta vakcīna bez manas piekrišanas, ” policijai sacīja Čens.

Policija npratināja vairākas vietējās amatpersonas. Pēc viņu teiktā, zēns tika vakcinēts 17. augustā.

“Lai vakcinētu manu 11 gadus veco bērnu, ir nepieciešams vecāku paraksts, un jūs esat pārkāpuši manas vecāku tiesības. Tajā pašā laikā vakcinācijai ir nepieciešama piekrišanas veidlapa, taču bērns nezina, kas to parakstījis, ” vietējām amatpersonām sacīja Čens.

Amatpersonas atbildēja, ka veidlapu parakstījusi bērna vecmāmiņa.

“Mana māte ir analfabēts; kā viņa varēja parakstīties? Man viņi ir jāsauc pie atbildības! " paziņoja Čens, uzsverot, ka viņa vecāki pat īsti neizprot, kas ir vakcinācija pret Covid-19.

“Neskatoties uz to, ka liela daļa Ķīnas iedzīvotāju ir vakcinēta, vakcīna joprojām ir eksperimentālā stadijā. Lielai daļai cilvēku vakcinācija joprojām rada bažas. Un tagad es pat nevaru pasargāt savu bērnu. Es ceru, ka starptautiskā sabiedrība pievērsīs uzmanību Ķīnas varas iestāžu īstenotajai piespiedu vakcinācijai,” viņš teica.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas