FOTO: ar vienu attēlu Cipule parāda, kas notiek Latvijā

tautaruna.lv 9.septembris 2021, 14:30
 
Kaspars Krafts/F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule mikroblogošonas vietnē Twitter publicējusi attēlu, kas, viņasprāt, raksturo patlaban notiekošo.
Cipule publicējusi attēlu, kurā redzama populārā galda spēle "Cirks", pierakstot: "Tā mums tagad iet".

Uz kāda komentētāja jautājumu, uz kura lauciņa ir jūsu kauliņš, Cipule atbild: "Labs jautājums. Traki ir tas, ka ne vienmēr ir skaidrs - kas ved uz augšu un kas uz leju. Mēs esam laukuma apakšējā trešdaļā. Es varētu būt tas suns ar banti".

Tāpat Twitter komentētāji vērš uzmanību uz to, cik trāpīgi Cipule raksturojusi patlaban notiekošo, izsaka pateicības vārdus par to, ko dara mediķi un pauž savas domas par notiekošo Latvijā un pasaulē Covid-19 pandēmijas dēļ.

"Spēlēs dalībniekiem nākas darboties dotās spēles ietvarā... Jautājums - vai vispār ir iespējams, ka kāds piedāvā kādu citu - sakarīgāku spēli ?!"

"Šis ir laiks, kad daudzās lietās jābūt kā pīlei, kurai lej virsū ūdens, bet viņai viss notek un viņa nekam no tā nepievērš uzmanību, tik dara tālāk savu darāmo. Jebkuram sakarīgi domājošajam mediķim paldies par darbu!"

Kā iepriekš intervijā Latvijas Radio atzina Cipule, mediķu emocionālā gatavība Latvijas slimnīcās vēlreiz iziet cauri cīņai ar Covid-19 ir krietni zemāka un arvien grūtāk ir tos motivēt gatavoties Covid-19 pacientu pieplūdumam, kam par iemeslu kalpo darbinieku izdegšana un sabiedrības zemais atbalsts cīņā ar Covid-19.

NMPD vadītāja atstāstīja slimnīcu kolēģu pausto, ka par gaidāmo situāciju ir dalītas jūtas. "Ir bažas par mediķu morālo gatavību iet ugunī ar tikpat lielu sparu, kā tas bija pērn. Arvien grūtāk ir motivēt cilvēkus pārdzīvot to pašu situāciju, kas bija pagājušajā gadā, jo cīņa ar Covid-19 ir ļoti smags darbs gan morāli, gan arī fiziski," sacīja Cipule un piebilda, ja sabiedrībā būtu lielāka izpratne par to, kā mediķi cīnās šajos apstākļos par cilvēku dzīvībām, tad būtu vieglāk.

"Atsevišķu cilvēku teiktais, ka Covid-19 ir izdomāts, nemaz nepalīdz, kad jāsper solis smagāka darba virzienā," uzsvēra Cipule un piebilda, ka arī viņa saņem daudz e-pasta vēstuļu par to, kā vajadzētu vadīt NMPD un kas viņai draud, ja nerīkosies tieši tā, kā to vēlas vēstuļu autori.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:48

Jaunākās diskusijas