Medmāsa teju 9000 cilvēkiem ievada "viltotu" Covid-19 vakcīnu

tautaruna.lv 15.augusts 2021, 15:04
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Vācijā vairāki tūkstoši vecāka gadagājuma cilvēku Covid-19 vakcīnas vietā saņēma fizioloģisko šķīdumu. Seniorus potēja Sarkanā Krusta medmāsa, kas iepriekš neslēpa savu negatīvo nostāju par vakcinēšanos, raksta "Daily Mail".
Policijas izmeklēšana Vācijā atklāja, ka agrā pavasarī valsts ziemeļos no medmāsas darbībām "cietuši" līdz 8,6 tūkstošiem cilvēku.

Aizdomās turamā medmāsa jau iepriekš skeptiski vērtējusi vakcināciju, publicējot ierakstus sociālajos tīklos. Viņas rīcības motīvi vēl nav skaidri zināmi.

“Notikušais ļoti šokē, un tagad mans galvenais uzdevums ir sazināties ar ieinteresētajām personām un novērst šāda incidenta atkārtošanos. Tā kā persona rīkojās viena, es nolēmu, ka turpmāk vakcinācijas centros vienlaikus strādās vairāki cilvēki: tādā veidā viens var kontrolēt otru,” sacīja vietvaras pārstāvis Svens Ambrosi.

Pēc incidenta vietējās varas iestādes aicināja visus, kas vakcinējās noteiktajā vakcinācijas centrā, vakcinēties vēlreiz.

Medmāsas ievadītais fizioloģiskais šķīdums ir nekaitīgs. Bet lielākā daļa martā un aprīlī vakcinēto vāciešu ir gados vecāki pacienti, kuriem ir augsts risks saslimt ar potenciāli letālo infekcijas slimību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas