Eiropas ūdeņos pamanīta eksotiska zivs, kas var būt bīstama vīriešiem

tautaruna.lv 14.augusts 2021, 18:13
 
AP/Scanpix
Eiropas ūdeņos pirmo reizi pamanīta zivs, kura iepriekš nekad nav redzēta šajos platuma grādos. Dānijas Dabas vēstures muzeja darbinieks brīdina, ka šī zivs var būt potenciāli bīstama cilvēkiem, vēsta "Daily Star".

Dānijas Dabas vēstures muzeja darbinieks Henriks Karls atzina, ka visbiežāk šī zivs nav bīstama cilvēkiem, tomēr ir bijuši atsevišķi gadījumi, kad šī zivs ir iekodusi specifiski tieši vīriešiem, viņu dzimumorgānos.

Paku jeb pacu zivis pieder pasaules plēsīgākās zivs pirnajas ģintij.

Šī zivs ir pazīstama, kā jūras iemītnieks, kura zobi ir līdzīgi cilvēku zobiem.

Ierasti šīs zivis mīt Amazones upē. Tomēr pavisam nesen, kāds zvejnieks no Zviedrijas tīklos bija noķēris šo zivi, kas nav raksturīga šim reģionam.

"Pacu parasti nav bīstamas cilvēkiem, taču tās spēj visai nopietni iekost. Ir bijuši vairāki incidenti ārvalstīs, piemēram, Papua-Jaungvinejā, kur dažiem vīriešiem šī zivs ir sakodusi sēkliniekus," pauda Dānijas Dabas vētures muzeja pārstāvis Henriks Karls.

Ekrānuzņēmums no Daily Star/SWNS.com

Karls atzina, ka šīs zivis ir veģetārieties, tomēr nereti mēdz iekost arī cilvēkiem, kad ir bada stāvoklī. "Viņas kož, jo ir izsalkušas."

Pētnieki min, kā šī zivs varēja nokļūt Zviedrijas ūdeņos. Par vienu no variantiem izvirzot to, ka kāds šo zivi ir mājās turējis akvārijā un palaidis jūrā.

2015. gadā ekologs Marks Deimonds atzina, ka šādi gadījumi, kad eksotiskas zivis tiek novērotas tām neierastā vide, izceļ nopietnu problēmu. Mājdzīvnieku, zivju vai augu izlaišana brīvībā, piemēram, upēs var radīt nopietnas sekas un apdraudēt vietējo savvaļas dzīvnieku populāciju.

Pētnieki šobrīd strādā pie tā, lai noskaidrotu vai šis ir unikāls gadījums, kad kāds cilvēks šo zivi ir palaidīs brīvībā, vai arī ir radusies jauna invazīva suga.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:04

Jaunākās diskusijas