Covid-19 sertifikāti ļauj attapīgiem biznesmeņiem Latvijā nopelnīt

tautaruna.lv 23.jūlijs 2021, 11:15
 
VM
Covid-19 sertifikātu ikviens, kam tas pienākas, var pats lejuplādēt mobilajā ierīcē vai arī izdrukāt papīra formā. Tas neko nemaksā. Uzņēmums “FDS Cards” piedāvā uztaisīt digitālā Covid-19 sertifikāta kopiju uz plastikāta, par to prasot samaksu. Pēc uzņēmuma teiktā, šī pakalpojuma cena - 5 eiro – esot tuvu pašizmaksai.

“Mēs neizsniedzam Covid-19 sertifikātus! Piedāvājam izdrukāt Jūsu esošā sertifikāta kopiju uz plastikāta pamatnes. Jūsu dati pie mums netiek uzglabāti, tie netiek nodoti trešajai personai un tiek ievēroti visi datu drošības noteikumi (GDPR). Sertifikāta druka uz plastikāta kartes nav obligāta, un tas nav valdības lēmums, jūs variet izmantot sertifikātu mobilajā lietotnē, izdrukātu uz papīra vai kādā citā formātā, kā jums ērtāk to pārnēsāt. Drošības labad turiet pa rokai arī digitālo versiju pilnajam sertifikātam, kas satur detalizētāku informāciju par vakcīnas devu, izdevējiestādi un valsti. Kāda iestāde iespējams neizmanto QR nolasītāju un vadās tikai pēc vizuālas informācijas,” uzsver “FDS Cards”.

Uzņēmums atzīst, ka Covid-19 sertifikāta ielaminēšana ir papildus bizness viņu pamatdarbībai - karšu izgatavošanai lielos apjomos, bet šis pakalpojums tiek piedāvāts iedzīvotāju ērtībai nevis peļņas gūšanai.

“Izgatavot vienu kartiņu prasa pārāk lielus laika resursus. Ņemot vērā summu - 5 eiro, par kādu to piedāvājam saražot, tā drīzāk ir pretimnākšana klientam, nevis bizness. Lai viss būtu caurskatāmi, padalāmies ar pašizmaksām: dizaina un failu sagatavošana -15 min, ražošana -10 min, pašizmaksa drukājot uz augstas kvalitātes plastikāta karšu printera aptuveni 1.50 eiro gabalā. Piegādes saorganizēšana - 10 min, komunikācija par pasūtījumu - 10 min. Kopējais pavadītais laiks ir aptuveni 40 un vairāk minūtes uz vienu pasūtījumu, kam jāpieskaita drukas pašizmaksa, kas ir aptuveni 1,50 eiro + nodokļi, datu aizsardzība, utml. Variet aprēķināt aptuveno ieguvumu un vai kāds būtu gatavs to uzņemties par šādu summu,” mudina “FDS Cards”.

Covid-19 sertifikātu laminēšanu piedāvā ne tikai uzņēmums Latvijā. ASV vairāki uzņēmumi, piemēram, “Staples” “ Office Depot”, “Office Max”, dokumentu, kas apliecina abu pošu saņemšanu, ielaminē par brīvu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas