Istabenes atklāj nepatīkamus viesnīcu "noslēpumus", kas tiek slēpti no apmeklētājiem

tautaruna.lv 24.jūnijs 2021, 12:00
 
pexels.com
Kāda viesnīcas istabene tiešsaistes forumā aicināja savus kolēģus dalīties ar pieredzi un atklāt nepatīkamus izmitināšanas vietas "noslēpumus", kuri būtu jāzina ikvienam atpūtniekam, vēsta medijs "Daily star".

Covid-19 pandēmijas laikā tiek aktualizēt tas, cik ļoti ir nepieciešams ievērot higiēnu. Pateicoties tam, kādai viesnīcas istabenei radās interese noskaidrot, cik higiēniski apstākļi ir pieczvaigžņu viesnīcās. Viņa kādā forumā aicināja kolēģus, viesnīcas darbiniekus atklāt "noslēpumus", kā tiek uzkoptas istabiņas.

"Cilvēki, kuri strādā pieczvaigžņu viesnīcās, kādas lietas notiek viesnīcā, par kurām vadība nevēlas, lai uzzinātu klienti?"

Uz sievietes jautājumu atsaucās neskaitāmi izmitināšanas jomā strādājošie. Atklājās ļoti daudzas pārsteidzošas lietas, kā patiesībā noris darbs viesnīcā. Nevienmēr viesnīcas numurs ir tik tīrs, cik tas liekas no pirmā acu uzmetiena.

Uz jaunās sievietes jautājumu tika sniegtas vairāk nekā 13 000 atbildes.

Viesnīcu darbinieki naktsmītņu apmeklētājiem iesaka, pirms lietot numuriņā esošās glāzes, tās izmazgāt.

Kāda istabene atzina, ka viņām ir ļoti noslogtos grafiks. Nereti laika trūkuma dēļ, numuriņā esošās glāzes tiek noslaucītas ar to pašu lupatiņu, ar kuru tika iepriekš uzkopta vannas istaba.

"Es gadiem ilgi strādāju par apkopēju pieczvaigžņu viesnīca. Pagāja vairāk nekā gads, kad saņēmām tīras stikla glāzes. Istabā nebija trauku mazagājamā mašīna. Vadība bija līdzatbildīgi par notiekošo," sacīja kāda istabene, kura strādā vienā no pasaules labākajiem kūrortiem.

Darbinieki iesaka cilvēkiem arī izvairīties no šokolādes strūklakām, kas nereti atrodas viesnīcu restorānos, brokastu laikā.

Viesnīcu darbinieki atzīst, ka tā ir ļoti nehigēniska lieta. Piemēram, kāds bērns dodas pamērcēt strūklakā zemeni, nokož to un atkal iemērc šokolādē.

Kā arī kāds darbinieks atzina, ka ir bijusi situācija, kad personāls ir pamanījis, ka kāda vecāka gadagājuma kundze ir uzšķaudījusi tieši virsū šokolādes stūklakai. Vai arī kāds cits apmeklētājs atstāj stūrklakā iekšā iepriekš nokosto ēdienu. Šadās situācijās strūklakā esošā šokolāde netiek nomainīta.

"Labākā daļa šajā stāstā: tāpati šokolādes stūrklaka tiek pasniegta nākamajās vēlajās brokastīs. Šokolāde ir pārāk dārga, lai to izmestu."

Kā atklāja kāds cits viesnīcas darbinieks, tad laika gaitā šokolāde paliek arvien biezāka un tai ir grūtāk tikt cauri aparātam, kurā tā atrodas, šādos brīžos, lai atšķaidītu šokolādi tai tiek lieta klāt rapšu eļļa. Tādējādi tā atkal kļūst viendabīga un šķidra.

Viesnīcas darbinieki atzina, ka arī bieži vien gultās ir sastopamas blaktis. Sākotnēji var šķist, ka viss ir kārtībā, taču viņi iesaka pirms izkrāmēt mantas, pārbaudīt istabu.

Viņi skaidroja, lai pārbaudītu vai gultā ir blaktis ir nepieciešams izslēgt gaismu un apskatīt matrača stūrus. Tumsā blaktis iznāk ārā no savām slēptuvēm, savukārt gaismā atkal nozūd.

Būtiski ir arī ierodoties istabā nenovietot savas mantas uz gultas, bet gan pārbaudīt vai tajā nav blaktis, lai tās neaizvestu mājās.

Iepriekš vēstījām par stjuarti, kura sociālajā vietnē Tik Tok dalījās ar kaitinošākajām kļūdām, kuras pieļauj lidmašīnu pasažieri.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:16

Jaunākās diskusijas