Atklāj šokējošas detaļas par lietuviešu meitenes Agotas nolaupītāju

tautaruna.lv 24.janvāris, 1:00
 
F64
Pēc izmeklēšanas sākšanas par 9 gadus vecās lietuviešu meitenes Agotas nolaupīšanu kļuvusi zināma arī citu bērnu vecāku atklātā informācija - viņi jau zināja balsi, runas manieri, kā arī apsūdzētā vārdu un uzvārdu.

Pēc Lietuvas medijos pārraidītās tiesas sēdes, kurā 42 gadus vecs vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par 9 gadus vecas meitenes nolaupīšanu, redzams atbildam uz jautājumiem, viņa balsi atpazina mātes, kuru bērniem ir autisma spektra traucējumi. Viņas ir pārliecinātas, ka viena un tā pati persona darbojās Facebook grupā vecākiem, kuru bērni cieš no autisma, un solīja "izārstēt autismu".

Lietuvas medijos atklāti tiek minēts aizdomās turamā vārds, uzvārds un nodarbošanās. 42 gadus vecais Ģedimins ir Kauņas iedzīvotājs un viņam pieder neliels uzņēmums. Lietuvas prokuratūra gan vēl nav oficiāli apstiprinājusi viņa identitāti.

Taču šo vīrieti labi atceras Erisa, kura administrē Facebook grupu ar līdzīgi domājošiem vecākiem, kuru bērniem ir autisma spektra traucējumi. Apkopotie dati ļauj šīs kopienas māmiņām domāt, ka tas ir viens un tas pats cilvēks, raksta 15min.lt.

"Autisma ārstēšana" savu profilu sauca vīrietis, kurš pieteicās pievienoties slēgtai Facebook grupai. E-pasta adresē bija vārds un uzvārds. Viņa profils uzreiz radīja aizdomas. Mātes, kas audzina bērnus ar attīstības traucējumiem, zina, ka autisms nav slimība un to nevar izārstēt. Šis cilvēks uzdevās par ārstu un apgalvoja, ka varētu palīdzēt bērniem, kuriem ir raksturīgi dusmu uzliesmojumi un uzvedības problēmas.

Erida atceras, ka vīrietis teicis, ka ārstē attālināti. Jums vienkārši jānosūta bērna fotogrāfija. Viņš arī centās uzzināt dažādu informāciju par bērniem. Erida informēja grupas dalībniekus par šo vīrieti, kā arī brīdināja vecākus citās grupās, kurām viņš pievienojās.

Šis vīrietis viņai uzreiz šķita aizdomīgs un sabiedrībai bīstams, un viņa mērķis nebūt nebija palīdzēt bērniem. Viņa ziņoja par saviem novērojumiem policijai, taču tā lietu neuzsāka, acīmredzot neredzot tam nekādu pamatu.

15min.lt raksta, ka māmiņas atceras - mēģinājušas vīrieti intervēt, noskaidrot viņa nodomus. Viņš lūdza atsūtīt labākas kvalitātes bērnu fotogrāfijas. Un viņš atzīmēja, ka ir vēlams, lai viņi būtu jaunāki par 5 gadiem. Viņš lika domāt, ka, aplūkojot fotogrāfijas, viņš var identificēt bērnu problēmas un palīdzēt atjaunot bojātos smadzeņu neironus. Uzrakstītais bija sliktā lietuviešu valodā un bija pilns ar kļūdām, kas liek domāt, ka viņš nav īpaši izglītots cilvēks.

Mātes turpināja ar viņu sazināties. Viņas nosūtīja nezināma bērna fotoattēlu, kuru viņi vienkārši atrada Google. Vīrietis komentējis šo fotogrāfiju, uzsverot, ka standarta psiholoģija nespēj pārraut sienas un barjeras, bet viņa īpašā “ārstniecības metode” gan.

Savus komentārus viņš atstāja balss ziņās. Mātes saglabāja šīs viņa nosūtītās audio ziņas kā pierādījumu un publicēja tās vairākās vecāku Facebook grupās, brīdinot, lai neviens neuzķertos.

Kā ziņojām, deviņus gadus vecās meitenītes glābšanas operācija Kauņā atgādināja trilleri ar asu sižetu - bērns tika atrasts kādā garāžā, kurā tika turēts piespiedu kārtā vairāk nekā divas dienas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas