FOTO: cik liels ir uzspridzinātā Ukrainas HES traģēdijas apmērs uz Latvijas fona?

tautaruna.lv 9.jūnijs 2023, 11:30
 
Reuters/Scanpix/Leta
Jau vēstījām par jauno traģēdiju, kas Ukrainu piemeklēja otrdien - Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) aizsprosta uzspridzināšanu. Pateicoties jaunajām Krievijas armijas zvērībām, neskaitāmi daudz ukraiņu spiesti evakuēties un ir cietuši notikušajā. Amatpersonas šo Krievijas nodarījumu nodēvējušas par ekoloģisko katastrofu.

Pateicoties HES uzpridzināšanai, Hersonas apgabala teritorijas ir pārņēmuši plūdi.

Medijos un sociālajos tīklos ievietotas neskaitāmi daudz fotogrāfiju, kurās var redzēt katastrofas apmērus, kas ir milzīgi.

Kartogrāfs Artūrs Luņevs mikroblogošanas vietnē "Twitter" palīdz ikvienam Latvijas iedzīvotājam izprast šīs traģēdijas lielumu.

Viņš publicējis Latvijas karti, kurā attainota Kahovkas ūdenskrātuve. Tās izmērs uz Latvijas fona. Kartē skaidri nolasāms, cik lielas patiesībā ir uzspridzinātā HES sekas.

Jau vēstījām, ka Kahovkas HES uzspridzināšanas dēļ Hersonas apgabalā applūdušās teritorijas kopējā platība ir 600 kvadrātkilometri, ceturtdien paziņoja Hersonas apgabala kara administrācijas vadītājs Oleksandrs Prokudins. Viņš norādīja, ka 32% šīs teritorijas ir Ukrainas kontrolētajā Dņepras labajā krastā, bet 68% - Krievijas okupētajā kreisajā krastā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:14

Jaunākās diskusijas