Autobusa šoferis ceļā uz Nīcu uzmācies pasažierei; viņš no darba atlaists

tautaruna.lv 5.jūnijs 2023, 13:50
 
Pixabay.com
No darba atlaists autobusa šoferis, kurš uzmācies pasažierei.

Sestdien, 3. jūnija, vakara reiss no Liepājas uz Nīcu plkst. 20:40 izvērtās šokējošs kādai pasažierei vārdā - Dita. Liepajniekiem.lv raksta, ka "Liepājas autobusu parka" (LAP) šoferis piedāvājis sievieti aizvest tuvāk mājām, bet tad lūdzis stāties ar viņu intīmās attiecībās un sekojis pa meža ceļu.

Pasažiere par notikušo runā publiski arī savā profilā "Twitter":

Autobusa šoferis piedāvāja aizvest tuvāk mājām un tad nepierunājams sekoja pa mežu. Piedāvājums? Sekss. Cena? 5 eiro. Par manu ķermeni tikko piedāvāja 5 eiro.

Pēc pasažieres stāstītā, autobusa vadītājs teicis, ka varot aizvest tālāk, jo esot jāgaida līdz reisa atiešanai atpakaļ uz Liepāju, taču viņa pārbaudījusi, ka tā neesot taisnība, jāizbrauc bijis uzreiz. Sieviete parēķinājusi, ka šofera rīcības dēļ reiss varēja aizkavēties pusstundu. LAP esot sazinājies ar pasažieri, lai skaidrotu notikuma apstākļus un atvainotos par situāciju.

Dita gan paudusi, ka nepaguva nobīties, viņa arī nēsājot līdzi piparu gāzes baloniņu. Taču bez viņas reisā braukušas arī divas pusaudzes, kas izkāpušas agrāk, un šoferis bijis draudzīgs arī pret meitenēm.

LIEPĀJAS AUTOBUSU PARKS PAR NOTIKUŠO REISĀ LIEPĀJA-NĪCA

"Pēc sūdzības par 3. jūnija reisa “Liepāja-Nīca” autobusa vadītāja aizskarošo rīcību pret pasažieri, Liepājas autobusu parks (LAP) nekavējoties uzsāka iekšējo izmeklēšanu. Pēc pieejamās informācijas secināts, ka autobusa vadītājs ir rīkojies nepieņemami. Liepājas autobusu parks ir atvainojies pasažierei un nekavējoties izbeidzis darba attiecības ar konkrēto autobusa vadītāju.

Pasažieru drošība ir viens no LAP pakalpojuma sniegšanas pamatprincipiem. LAP autobusu vadītāju pienākums ir droši nogādāt pasažierus viņu izvēlētajā galapunktā. Konkrētā situācija ir nepieņemama un šāda veida gadījumi nekad netiks tolerēti no uzņēmuma puses.

LAP ir gatavs turpināt sniegt visu nepieciešamo informāciju institūcijām, lai detalizēti un vispusīgi izmeklētu notikumu, kā arī veikt visas nepieciešamās darbības, lai novērstu šādu situāciju atkārtošanos nākotnē.

Liepājas autobusu parks vēlreiz atvainojas pasažierei par piedzīvoto gan personīgi, gan publiski," norāda Anna Valtere, Liepājas autobusu parka valdes priekšsēdētāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:24

Jaunākās diskusijas