Putinu nearestēs DĀR; viņš saņems imunitāti

tautaruna.lv 1.jūnijs 2023, 10:30
 
EPA/Scanpix/LETA
Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) vadība paziņoja, ka piešķirs diplomātisko imunitāti BRICS valstu samita dalībniekiem augustā, tostarp Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, neskatoties uz to, ka Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi orderi Putina aizturēšanai Par to raksta Bloomberg, atsaucoties uz Dienvidāfrikas varas iestāžu paziņojumu.

No dokumenta izriet, ka piešķirtā imunitāte attieksies uz to bloka valstu ārlietu ministru sanāksmi, kurā ietilpst Brazīlija, Krievija, Indija, Ķīna un Dienvidāfrika. Tā notiks 1. un 2. jūnijā Keiptaunā. Tāpat imunitāte turpinās darboties BRICS valstu vadītāju samita laikā, kas notiks no 22. līdz 24. augustam.

Dienvidāfrikas Starptautisko attiecību un sadarbības departaments paziņoja, ka šī ir "standarta procedūra, kas tiek veikta visās starptautiskajās konferencēs un samitos neatkarīgi no līdzdalības līmeņa".

"Imunitātes tiek piešķirtas konferencei, nevis konkrētām personām. Tās ir paredzētas, lai konferences laikā aizsargātu tās dalībniekus no rīkotājvalsts jurisdikcijas," paziņoja valsts varas iestādes.

Iepriekš vēstīts, ka DĀR vadība lūgusi Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu neapmeklēt BRICS valstu samitu, kas šovasar notiks DĀR, jo Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi orderi Putina aizturēšanai, vēstīja Johannesburgas laikraksts "Sunday Times", atsaucoties uz avotiem.

DĀR ir valstu vidū, kas parakstījušas Romas statūtus, un tas valstij uzliek pienākumu pildīt SKT lēmumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:11

Jaunākās diskusijas