Tviterī izceļas asa diskusija par krievvalodīgajiem Latvijā

tautaruna.lv 28.maijs 2023, 13:06
 
Scanpix
Kopš Latvija atguva neatkarību, daudz tiek runāts par cittautiešu integrāciju Latvijā, tomēr realitāte rāda - šajā jautājumā mums iet kā pa celmiem.

"Es, pirms sāku dzīvot Rīgā, neienīdu krievus, pat mācījos krievu valodu, plānoju ceļojumu apkārt krievijai.Un tad pienāca Rīga, 9. maiji,okupētā Ukraina, krievu uzvedība Rīgā,krievu attieksme pret latviešiem.Tagad esmu kārtīgs "rusofobs" un vienīgais nopelns tam, ir paši krievi," raksta Elvis.

Madara: Man bija līdzīgi pirms kara, kad vēl tik ļoti sapņoju aizbraukt uz Pēterburgu un apskatīt Maskavu, to visu gribēju izdarīt ar vilcienu. Vēl mazliet priecājos, ka zinu krievu val, lai tur varētu komunicēt. Nu, protams, nekad to nedarīšu

Signe: Kad es sāku dzīvot Rīgā, tas bija Ķengaragā, strādāju Krasta Lido. Krievu valodu mācēju, bet tā kultūra - aiz stūra krievi sitas, uz soliņiem dzer, kad jāapaklpo, vienmēr lecas, spridžī virsū vai izturējās augstprātīgi.

Sarmīte: Man viņi jau no seniem laikiem ir okupanti. Daudzi okupantu paliekas brīnās, kāpēc pēkšņi viņus neieredz, nesaprotot, ka visus okupācijas gadus tā bija piespiedu līdzāspastāvēšana un latvieši viņus vienkārši ir piecietuši. Tagad viss ir savādāk.

Ivo: Līdzīgs arī man.Sajūtas,ka sāk riebties krievi, dzima jau studiju laikā tālajā 90 gadu sakumā. Bet tā pa riktīgam 2008.g,Gruzijas karš. Tā nu tas ir pāraudzis rusofobijā,un es no tā nekaunos! Atbraucot uz Rīgu, jūtos kā sūdos izvārtījies. Visur tā krievu mēle. Pretīgi.

Gabagool: “Rusofobija” ir rusņas izdomāta lingvistiska kroplība. Rusoreālisms, manuprāt, skan labāk.

Katrīna: bija līdzigi, sanktpeterburgas baltas naktis, likās, ka sapņu piedzīvojums, bet nu, karam sākoties, pat doma nav bijusi kādreiz tur savu kāju spert

Ineta: Precīzi. Man tas stabs netraucēja, pirms Ušakovs tur nesāka savu balagānu rīkot.

Jānis: Man atkal kaut kā otrādāk. Aizbraucot uz Rīgu ļoti baidījos no krieviem. Tāču universitātē un darbā iepazinu ļoti daudz sakarīgu krievu, ka viss priekštats mainījās. Problēma ir ar tiem ekstrēmajiem krieviem, latviešiem, kuri ir ļoti pamanāmi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas