Mazās Justīnes pazušana: viena no versijām kļūst arvien vairāk apšaubāma

tautaruna.lv 31.maijs 2023, 2:00
 
Valsts policija
Ne uz mirkli neapstājas septiņgadīgās Justīnes meklēšanas darbi Rogovkā. Tie norisinājās arī pagājušajā nedēļas nogalē. Likumsargi turpina pārbaudīt gan kriminālās versijas par mazās meitenes pazušanas iemesliem, gan turpina plašas blakus esošās teritorijas pārbaudes, vēsta "Degpunktā".
Septiņgadīgās Justīnes meklēšanas darbi notiek jau 15 dienas.

Visapkārt ciemam visu grants ceļu posmu malās ir izvietotas Valsts policijas un Zemessardzes automašīnas. Kamēr viena meklēšanas grupa iet iekšā pārbaudāmajā sektorā, tikmēr citi jau dodas tālāk un pārmeklētās teritorijas atzīmē ar baltām lentēm un papīru, kas apsietas ap kokiem.

Valsts policijas Ziemeļlatgales iecirkņa priekšnieka vietnieks Guntars Kračus raidījumam “Degpunktā” norādīja: “Strādāsim līdz brīdim, kad tiks izdarīts viss nepieciešamais.”

Šobrīd neskaidrību un nesakritību par meitenes pazušanu ir daudz. Versija, ka meitene pati devusies prom kājām, ir arvien vairāk apšaubāma, jo jau aptuveni divas stundas pēc pazušanas tika uzsākti meklēšanas darbi.

Piesaistītais Valsts robežsardzes helikopters meklēšanai pieslēdzās jau pēc septiņām stundām, nomainot gaisā pacelto dronu. Tika pārlidotas visas blakus esošās zemes deviņu kilometru rādiusā, izmantojot dienas un nakts infrasarkanās termokameras. Lidots bija tik zemu, ka no meža izdzenāti arī meža zvēri. Izmantots vairāku acu princips, - kad apkārtni no augšas vēro ne tikai pirmais un otrais pilots, bet arī līdzi paņemtie pasažieri. Tomēr bez rezultātiem. Arī iepriekšējo dienu meklējumi nav viesuši skaidrību.

Valsts policijas Ziemeļlatgales iecirkņa priekšnieka vietnieks Guntars Kračus norāda, ka pazušanas versijas ir vairākas, tostarp arī - kriminālas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:08

Jaunākās diskusijas