Pētījumā atklāta alkohola pozitīvā ietekme uz veselību

tautaruna.lv 28.maijs 2023, 13:44
 
unsplash.com
Jaunā pētījumā atklāts, ka alkohols nelielos daudzumos var palīdz novērst sāpes, vēsta "The Sun".

Pētījumā noskaidrots, ka tie cilvēkie, kuri mēdz lietot pavisam maz vai mērenā daudzumā alkoholu, var ciest no mazākām vispārējām ķermeņa sāpēm.

Zinātnieki norāda, ka neliels akohola patēriņš var ķermenī bloķēt ķīmiskās vielas, kas izraisa iekaisumu procesus vai pietūkumu, kas ir viens no sāpju galvenajiem cēloņiem.

Tikmēr Kembridžas un Sidnejas universitāšu pētnieki norāda, ka šāda alkohola pozitīvā ietekme uz sāpju remdēšanu var būt saistīta ar to, ka alkohols palīdz mazināt stresu.

Zinātnieki pētīja C-reaktīvā proteīna līmeni 3101 asinīs. Šis proteīna līmenis asinīs ir saistīts ar psihiskiem traucējumiem, vēzi un 2. tipa diabētu. Pētījuma rezultātos pierādījas, ka zemāks C-reaktīvā proteīna līmenis bija cilvēkiem, kuri lieto alkoholu nelielā vai mērenā daudzumā.

Tomēr zinātnieki vērš uzmanību uz to un atgādina, ka pārmērīgs alkohola patēriņš var radīt pretējo efektu, var būt kaitīgs veselībai.

Lielbritānijas Nacionālais veselības dienests norāda, ka cilvēkiem ieteicams lietot ne vairāk kā sešas pintes vai vidējas glāzes vīna nedēļā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas