Hokeja čempionāta dēļ pie "Arēnas Rīga" dzīvojošie ceļ trauksmi

tautaruna.lv 17.maijs 2023, 7:00
 
Romāns Kokšarovs/F64
Jau trīs vakarus pēc kārtas pie “Arēnas Rīga” norisinās koncerti, kā arī tiek atskaņota skaļa mūzika. Apkārtējo namu iedzīvotāji pirms darba nedēļas nespēj izgulēties, vēsta "Bez Tabu".

Šogad centrālā fanu satikšanās vieta organizēta pie “Arēnas Rīga”, kur izveidota skatuve, kā arī ekrāns tiem faniem, kas spēles vēro ārpus ledus halles.

Olga ar ģimeni Skanstē dzīvo sesto gadu. Ģimene priecājas par galvaspilsētā notiekošo koncertu, taču nespēj saprast, kādēļ apkaimes iedzīvotājiem līdz pat vieniem naktī jau trešo vakaru jāpiecieš koncerta radītie trokšņi.

Apkaimes domubiedru grupā arī citi iedzīvotāji izteikuši neapmierinātību ar piespiedu koncerta apmeklējumu un miega traucēšanu. Piemēram, Dana raksta: “Trīs naktis negulētas, jūtos kā zombijs.”. Anna norāda, ka ģimene meklē vietu, kur dzīvot līdz hokeja čempionāta beigām: “Aiz aizvērtiem logiem un aiz divām durvīm joprojām ir ļoti skaļi, tas nav normāli. Mums ir zīdainis, kuram šis ir vienkārši bīstami.”

Čempionāts un līdz ar to arī pasākumi fanu zonā norisināsies vēl pusotru nedēļu.

Edgars Buncis, pasaules čempionāta rīkotāju Latvijas puses vadītājs, skaidro:

"Neskatoties uz to, ka mums ir atļauja pasākumam līdz 01.00, vakar radām iespēju to, ja tā var teikt, apklusināt jau 24.00. Mums ir plāns turpmākajās dienās samazināt trokšņu līmeni pēc 23.00. Mums jārēķinās, ka tas ir pasaules čempionāts, jārēķinās, ka no citām valstīm atbraucis liels fanu pūlis. Viņi šeit skatās čempionātu, izklaidējas. Tas nav mūžīgs pasākums."

Jānorāda, ka koncerta sākums ir uzreiz pēc vakara spēles, tātad īsi pirms vienpadsmitiem vakarā, līdz ar to skaņas līmeņa samazinājums var būt arī tīri simbolisks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:41

Jaunākās diskusijas