Cik patiesībā izmaksāja Pasaules hokeja čempionāts Latvijā

tautaruna.lv 15.maijs 2023, 18:22
 
Ekrānuzņēmums/TV24
Žurnālists Armands Puče TV24 raidījumā "STOPkadri" detalizēti izskaidro visas izmaksas, kas skārušas Pasaules hokeja čempionātu.

Puče uzsver, ka hokejs nav sports, bet gan bizness:

Mēs protam rīkot pasākumus, kurš to nezina, varam sarīkot jebko - vai tie ir Dziesmu svētki, rallijs, Pasaules čempionāts hokejā, taču šoreiz runa ir par hokeju, kas nav sports, bet gan bizness. Pasaules čempionāts ir stāsts par to, ka kādai kompānijai ir jānopelna nauda. Kad mēs sakam, ka mēs mākam sarīkot, tad jāuzprasa otrs jautājums, cik tas viss maksā.

Ekrānuzņēmums/TV24

Hokeja rīkotāju budžets skar miljonus:

Rīgas dome ideva 700 000 tūkstošus eiro. Izglītības ministrija iedeva 500 000 eiro licencei, kas ir iedota apsviedīgiem džekiem češā. Vēlreiz saku, ka tā nav labdarība, bet gan bizness. Un 36 000 eiro ir iedoti spēlētāju apdrošināšanai. Draugi, ko jūs iedomājieties, nepārtraukti prasīt no valsts naudu,

Puče ir neizpratnē.

Edgars Buncis, kas ir Pasaules hokeja organizatoru komitejā uzdod jautājumu, kuru Puče skaidro, kā jautājumu, ar kuru Buncis ir sapinies meistarībā:

Ja paliekam pa nullēm, tad valsts nāks palīgā segt mūsu izdevumus, vai mēs segsim no nākotnes ieņēmumiem? Retorisks jautājums.

Ekrānuzņēmums/TV24

Ekrānuzņēmums/TV24

Taču žurnālists atbildi nepaliek parādā:

Ja jūs paliekat pa nullēm, tad viss ir kārtībā, paliekat pa nullēm, taču trūkst vēl miljoni, kā redzam piezīmēs. Piedalīties Pasaules hokejā nav obligāts pasākums, gribu piedalos, gribu - nē, gribu rīkoju, gribu nerīkoju. No sākuma paņemam kalkulatoru un parēķinam, un tikai tad ejam pie valdības prasīt naudu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas