Droni izraisa haosu vienā no lielākajām Liebritānijas lidostām

tautaruna.lv 20.maijs 2023, 12:00
 
unsplash.com
Pagājušajā nedēļā, 14. maijā, Lielbritānijā, Getvikas lidostā, haosu izraisīja vairāki droni, vēstā "The Sun".

Kā ziņo medijs, tad lidostas teritorijā tika pamanīti vairāki lidojoši objekti. Pateicoties drona pārlidojumiem pār lidostas teritoriju, daudziem ceļotājiem nācās pārplānot savu plānus, jo tika slēgti skrejceļi un neskaitāmas lidmašīnas novirzītas uz citām lidostām.

Kopumā lidostas drošības darbinieki pamanīja veselus trīs dronus, kas pārvietojās pa lidostas teritoriju.

Nesankcionētā dronu lidojuma dēļ veselas 12 lidmašīnas, kurām bija jānosēžas Getvikas lidostā, pēdējā brīdī tika novirzītas uz citām tuvumā esošām lidostām.

Getvikas lidostas pārstāvis sacīja: "Pasažieru drošība ir lidostas absolūta prioritāte, un saskaņā ar noteiktajām procedūrām lidojumi Getvikas lidostā uz laiku tika apturēti, kamēr notika izmeklēšana [..]."

Šādi bezpilota lidaparāti var radīt nopietnus drošības draudus komericiālajām lidmašīnām, izraisot pat to avārijas. Tāpēc drošības darbinieki šādu lidaparātu parādīšanos lidostas teritorijā vai tās tuvumā uztver ļoti nopietni.

Šī nav pirmā reize, kad Getvikas lidostas darbību apturējuši droni. 2018. gada Ziemassvētkos pār lidlaukam lidoja divi bezpilota lidaparāti, kas izraisīja teju 1000 lidojumu atcelšanu vai novirzīšanu uz citām lidostām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:26

Jaunākās diskusijas