Kluvis zināms, kad varētu sākties miera sarunas starp Ukrainu un Krieviju

tautaruna.lv 12.maijs 2023, 14:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Gaidāmais Ukrainas pretuzbrukums varētu tuvināt miera sarunas starp Krieviju un Ukrainu, kas ar Ķīnas starpniecību varētu notikt 2023.gada beigās. To raksta The Wall Street Journal (WSJ), atsaucoties uz Amerikas un Eiropas amatpersonu viedokli.
Rietumi, kas iepriekš bija skeptiski par Ķīnas kā starpnieka lomu, tagad ir gatavi atbalstīt Pekinas dalību Kijevas un Maskavas sarunās, norāda izdevums.

Pārmaiņas virza pārliecība, ka neviena no pusēm nevar turpināt karu bezgalīgi, un ir jāpārbauda Pekinas vēlme piedalīties starptautiskajās miera sarunās, norāda WSJ minētās amatpersonas.

Tomēr WSJ sarunu biedri nav pārliecināti, ka Krievija virzīs sarunas par pamieru prezidenta Vladimira Putina vadībā, raksta Deutsche Welle.

Bijušais ASV valsts sekretārs Henrijs Kisindžers intervijā telekanālam CBS pauda līdzīgu viedokli. "Tagad, kad Ķīna ir uzsākusi sarunas, es domāju, ka tās sasniegs kulmināciju līdz gada beigām," viņš sacīja, precizējot, ka ar to domājis "īstas sarunas". Kisindžers arī atzīmēja, ka, visticamāk, piekristu piedalīties sarunās ar Krieviju - kā padomnieks no ASV.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:56

Jaunākās diskusijas