Diskusija Twitterī: Vai valsts vadītāji sabotē Latvijas aizsardzības spējas

tautaruna.lv 6.aprīlis 2023, 19:30
 
Ketija Keita Krastiņa
Mikroblogošanas vietnē Twitter, bijusī Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre aizsākusi diskusiju, paužot satraukumu par vieglprātīgo pašreizējās valdības pieeju valsts aizsardzībai.

"Lietuvā obligātajā militārajā dienesta šogad 3800, Igaunijā 3500, Somijā ap 24000. Zviedrijā 4000 (Zviedrijā turklāt nav Krievijas kaimiņvalsts). Mums? Iespēja pieteikties brīvpratīgi. Veidojam reālu valsts aizsardzības dienestu vai izliekamies, ka veidojam?" raksta Bļodniece.

Bļodnieces bažām piebalso ne viens vien komentētājs. Pazīstamais publicists Jurģis Liepnieks, ar savu viedokli, ir vēl skarbāks: “Atkārtošos, bet, jā, šī valdība sabotē OMD izveidi. Uzskatu, ka milzīga atbildība arī medijiem, piem sabiedriskie mediji regulāri atspoguļo vienīgi sabotieru viedokli, kapēc tam tā esot jāpaliek, ka Latvija ir totāli vājākais posms NATO austrumu flangā. Visiem tas liekas OK”

Vairākums komentētāju šādam viedoklim piekrīt;

“Sabotēt OMD ir nodevīgi & nelietīgi ņemot vērā esošo ģeopolitisko situāciju! Tā ir augstākā mērā necieņa & bezatbildība pret to upuri, kuru ziedoja Pirmās Latvijas aizstāvji Tīreļpurvā un citviet Latvijā…”

“Pārāk daudz krievmīļu un veco komunistu Saeimā.” “Slābi esam, un, liekas, jau ilgtermiņā. Kopsaucēja nav, bet noderētu ļoti.”

Kāds vietnes lietotājs norāda arī pašas Bļodnieces kā bijušās amatpersonas atbildību: “Sorry, bet kamēr nedabūjāt pendeli NATO sammitā, jūs izlikāties, ka viss ir okay un muldējāt sviestu par brīvprātīgo dalību pietiekošam aizsardzības spējām, NATO 5 pantu.”

Jāpiezīmē, ka sākotnējie plāni, iepriekšējā Aizsardzības ministra iecerēs, paredzēja sogad iesaukt 500, nākamgad 1000 un piecu gadu laikā iesaucamo skaitu kāpināt līdz 5000 cilvēkiem gadā. Līdztekus militārajai apmācībai, kā alternatīva bija paredzētas dienesta iespējas VUGD un citās līdzīgās struktūrās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas