"Tas bija apburtais loks." Sievietes "nevainīgās izklaides" viņu paralizē

tautaruna.lv 9.aprīlis 2023, 10:42
 
unsplash.com
26 gadus vecā Kerija Anna Donaldone vairākus gadus aizrāvās, viņasprāt, ar pavisām "nevainīgām izklaidēm", kad vienu dienu tās lika par sevi manīt. Sieviete tika paralizēta, vēsta "Daily Star".

Kā izrādās Kerijai kopš 18 gadu vecuma bija nopietna atkarība no smieklu gāzes jeb tajā esošā slāpekļa oksīda. 21 gada vecumā viņa piedzīvoja smagas veselības komplikācijas. Viņa vairs nevarēja pakustināt ne rokas, ne kājas.

Meitene tika transportēta uz slimnīcu. Tur ārsti viņu apgaismoja, ko viņa dara un cik tas ir slikti. Kerija min, ka viņai nebija ne jausmas par šīs gāzes kaitīgumu.

Kā izrādās, tad pēc liktenīgas hospitalizācijas, vairāku mēnešu garumā Kerijai pārvietojās ar ratiņkrēslu. Brīdī, kad viņa atguvās, viņa atkal ieslīga atkarībā. Pēc pirmās hospitalizācijas, atgriežoties mājās, Kerija sāka arvien vairāk lietot smieklu gāzi. "Šoreiz es sāku to ļaunprātīgi lietot." Viņa nedēļas laikā ieelpoja veselus 600 smieklu gāzes baloniņus, lai apreibinātos.

Par spīti tam, ka viņa jutās slikti, Kerija nespēja apstāties. "Tas bija apburtais loks, kurā es biju iesprostota.”

2021. gada sākumā Kerija atkal izjuta nejūtīgumu kājās, tāpēc viņa nolēma beidzot atmest savu kaitīgo ieradumu. Vēl šobrīd sieviete cīnās ar veselības problēmām. Viņai ir grūtības pārvietoties un viņa izjūt lielas sāpes, tāpēc ikdienā viņai nepieciešamas dažādas palīgierīces, tai skaitā ratiņkrēsls.

Smieklu gāzē esošais slāpeklis oksīds, nokļūstot organismā, bloķē skābekļa piekļūšanu smadzenēm un ķermenim, kā arī izraisa B12 vitamīna deficītu organismā. Smags B12 deficīts var izraisīt nopietnus nervu bojājumus, izraisot roku un kāju pirkstu tirpšanu un nejutīgumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

9.aprīlis 2023

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:09

Jaunākās diskusijas