Cilvēki pārsteigti uzzinot, ko patiesībā nozīmē populāra internetveikala nosaukums

tautaruna.lv 31.marts 2023, 9:20
 
unsplash.com
Mūsdienās arvien biežāk cilvēki laika taupīšanas nolūkos izvēlas iepirkties internetā. Tas ir ne tikai ļoti ērti, bet arī ātri. Tiešsaistē pieejami daudz un dažādi internetveikali, kuros iegādāties apģērbu, apavus un citas nepieciešamās lietas. Viens no populārākajiem mazumtirgotājiem ir Lielbritānijā bāzētais uzņēmums "ASOS".

No šī tiešsaistes veikala apģērbu un citas lietas iegādājas ne tikai Lielbritānijā dzīvojošie, bet arī Latvijas iedzīvotāji.

Bet daudziem nemaz nav īsti zināms, ka veikala nosaukums "ASOS" patiesībā ir tikai akronīms, vēsta "Daily Star".

Patiesais veikala nosaukums ir pavisam cits. Vārdu "ASOS" veido uzņēmuma nosaukuma pirmo burtu salikums. Pilnais veikala nosaukums ir "As Seen On Screen", latviskojot - "Kā redzams ekrānā".

Uzņēmums savu darbību sāka 2000. gadā un ienāca tirgū ar saukli "pērciet to, ko redzat filmās un televīzijā". Tieši tā arī radās nosaukums.

Šomēnes kāds "Twitter" lietotājs nonāca pie šīs atklāsmes, veikala patiesā nosaukuma. "Acīmredzot ASOS nozīmē As Seen on Screen? Vai, es to nezināju, lol."

Mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji neslēpa pārsteigumu par jaunatklājumu - "Ak mans dievs."; "Tiešām?"; "Ko?"; "Es nesprotu, kāpēc par to iepriekš neiedomājos!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas