"Fotosintēze notiek ne tikai augos", influenceres nezināšana soctīklos liek sarukt uzacis

tautaruna.lv 18.marts 2023, 20:08
 
Aivars Ķesteris / F64
"Meklēt savu ceļu un aplūkot ar interesi garīgo praksi ir forši. Bet, lūdzu, tas neizslēdz pamata zināšanas bioloģijā, fizikā," raksta, reaģējot uz influenceres ierakstu.

Mikroblogošanas "Twitter" ūdeņus sašūpojusi kādas zaļās domāšanas influenceres publikācija vietnē "Instagram".

"Mācieties bioloģiju draugi. Fotosintēze nenotiek cilvēkos, jo mūsos nav tai nepieciešamie hlorofili. Kad gribi lietot gudrus vārdus bet nesanāk," vēsta "Twitter" ieraksts.

Influencere Guna_un_Roze, kurai ir gandrīz 3000 sekotāju savā publikācijā raksta: "Mūsos norit daudz aktīvāki fotosintēzes procesi, kā zaļajos augos. Vienmēr apbrīnoju to, kā darbojas šeit viss uz zemes. Un iekšā cilvēkā. Smalki procesi, kur katrai lietai ir sava vieta un savs uzdevums. Un ja mazāk laika pavadīsi savā galvā, bet vairāk esot saskaņā ar šo ķermeņa gudrību un dabu, jo laimīgāka būs dzīve."

Ekrānuzņēmums

Citi soctīklu lietotāji komentē un norāda uz bioloģijas zināšanu trūkumu:

Agnese: "Cilvēki nav puķes,viņos fotosintēze nenotiek. Iesaku atvērt pamastkolas bioloģijas grāmatu."

Enija: "Cilvēkos fotosintēze fiziski nevar notikt, sestās klases bioloģija, bļin."

Ieva: "Diezgan netipiska agresija, ko harmonijas un miera nesēja gulda komentāros savā insta. Ja pat es gribētu iedvesmoties no Gunas, tā nepatika pret cilvēkiem mani aizbiedētu. "

Kaspars: "Hlorofils ir līdzīgs hemoglobīnam, tikai ar magniju nevis dzelzi. Procesi arī dažādi, bet kaut kādas līdzības var atrast."

Raitis: "Nē nu ja tu esi dārzenis, tad jau arī veic fotosintēzi. Ne?"

Ēriks: "Vegāniem notiek."

Edgars: "Šis man atgādināja vienu MJ sesiju, kur pats ar sevi vienojos, ka augi patiesībā kultivē mūs nevis otrādi: tie mūs visu mūžu nodrošina ar skābekli, lai sagaidītu mūsu nāvi un iegūtu no mums barības vielas."

Reaģējot uz komentāru gūzmu influencere raksta: "Par mani smejoties. Nu jā- lai smejas. Šajā vidē jau daudz esmu izsmieta. Bet, kad tu smejies, atceries, ka var pienākt laiki, kad es būšu vienīgais cilvēks, kas tev var palīdzēt."

Ekrānuzņēmums

Ekrānuzņēmums

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas