Šūmēšanās tviterī: "Vecrīga ir mirusi"

tautaruna.lv 19.marts 2023, 16:40
 
Kaspars Krafts/f64
Daudzi ir pamanījuši, ka pēdējos gados krietni sarucis Vecrīgas krogu skaits - agrāk populārām vietām tagad durvis slēgtas un logi aizklāti.

Plašā diskusija raisījās pēc ieraksta "Twitter": "Biju Vecrīgā. Vecrīga ir mirusi! Viss ciet, logi tumši. Cilvēku pilns, bet nav faktiski vietu, ko apmeklēt! Knapi atradām vietu, kur ar mājiniekiem papusdienot. Latvietis vispār prot pelnīt? Kas notiek?!", papildinot teikto ar: "Var braukt man virsū, viss ok, es panesu aroganci. Runa ne par mani, bet pilsētu. Viena vieta V-rīgā nav izvēle, kad rajons mutuļo no cilvēkiem. Ārvalstu draugi nesen vērsās pie manis - kur jūsu pilsētā var iet? Šodienas tests arī man apliecināja - nav kur."

Komentētāji spriež par iemeslim, kāpēc vietā, kur apgrozās tik daudz tūristu, mazāk kļūst ēstuvju: "Bija autostāvvietas, bija dzīvība. Nav autostāvvietu, nav dzivības. Tieši tik vienkārši."

"Nomas cenas neatbilst ne cilvēku plūsmai ne maksātspējai. Ekonomikas pamatprincipi signalizē par cēloņiem ar sekām"

"Vecriga tika sabojāta tad, kad no tās izspieda vietējos iedzīvotājus. Tā tika padarīta par atrakciju tūristiem"

"Pie nomas cenām, kàdas ir Vecrīgā, plus, ja jāmaksā 100% visi nodokļi, nekāda dižā peļņa nesanāk! Strādāju restorānā, teikšu tā...vietējie ir daudz mazāk, nekā RU valodīgie iebraucēji un LT, EE tūristi. Vietējie,arī retāk apmeklē krogus un restorānus!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas