Eksperts skaidro, kāds vēstījums nodots Krievijai ar ASV bumbvedēja lidojumu Eiropā

tautaruna.lv 15.marts 2023, 17:30
 
EPA/SCANPIX/LETA
Aizvadītās nedēļas nogalē vairāki mikroblogošanas vietnes twitter lietotāji publicēja vietnes "Flightradar24" datus, kuros redzams, ka ASV gaisa spēku stratēģiskais bumbvedējs B-52 lidojis gar Krievijas robežām - aptuveni 200 kilometru attālumā no Sanktpēterburgas. Nacionālo bruņoto spēku majors un Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš komentējis, kāds varētu būt bijis šī lidojuma mērķis.
"Tā nav bieža parādība, ka šie lielie, lidojošie cietokšņi parādās. Tas atkal noteikti vēstījums bija Krievijai - NATO viss ir kārtībā, lai nemēģina to kodolvāli nemaz vicināt," TV24 raidījumā "Aktuālais par karadarbību Ukrainā" skaidroja J.Slaidiņš.

"Bumbvedējs izlidoja sākot no Polijas, tad gar Baltijas valstīm, virs Baltijas jūras un pie Igaunijas pagriezās atpakaļceļam," norāda eksperts.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks tviterī pavēstīja, ka bumbvedēju pavadījuši poļu iznīcinātāji.

Gadījumos, kad tiek pamanīts NATO bumbvedējs, to parasti pavada Krievijas iznīcinātāji. Šoreiz nekas tāds nav noticis, vēsta "Radio Brīvība".

Kā Krievijas laikrakstam "Moskovskij komsomoļec" paskaidroja Krievijas Rietumu kara apgabala preses dienestā, pretgaisa aizsardzības dežūrspēki tiktu pacelti gaisā, ja B-52 būtu pielidojis "kritiski tuvu robežām".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas