Tēvs nozog valsts izsniegto pabalstu bērniem un dodas "uzdzīvot"

tautaruna.lv 19.marts 2023, 13:40
 
unsplash.com
Sešu bērnu tēvs Gerijs Meikle tiek uzskatīts par "sliktāko tēvu Skotijā". Ko viņš izdarīja? Bērnu pārtikai paredzēto naudu iztērēja savām izklaidēm, vēsta "Daily Star".

Gerijs iztērēja nevis savu vai sievas pelnīto naudu, kas paredzēta bērnu pārtikai iegādei, bet gan valsts izsniegto pabalstu.

Skotijā ģimenēm, kurās aug vairāki bērni, ir iespēja pieteikties īpašam valsts pabalstam. Ģimene var saņemt "Healthy Start" karti uz kuras atrodas naudas līdzekļi, lai iegādātos veselīgu pārtiku bērniem.

Vīrietis nolēma nevis parūpēties par bērniem, bet "nozagt" valsts izsniegto pabalstu un par 500 mārciņām iegādāties alkoholu, cigaretes.

Gerijs to paveica sievai nezinot, jo kā izrādās viņi jau ilgāku laiku nedzīvo kopā. Viņš bija devies uz māju, kurā dzīvo viņa bērni un sieva, un nozaga pabalsta kartiņu. Viņš paņēma bērnu pārtikai paredzēto naudu un aizgāja to iztērēt netālu esošajā degvielas uzpildes stacijā. Brīdī, kad Treisija, Gerija sieva, to uzzināja, viņa nodeva savu vīru policijai.

Policija ieradās Gerija mājoklī un veica kratīšanu. Pabalsta kartiņa tika atrasta viņa kabatās.

Ģimenes draugs min, ka Gerijs dzīvo pavisam netālu no ģimenes, taču neuztur ar bērniem kontaktu. "Viņš viņu pameta ar bērniem, pēc tam nozaga naudu, kas bija paredzēta pienam. Tas ir pretīgi," sacīja ģimenes draugs.

Šobrīd tiesa lēmusi, ka Gerijam ir jākompensē visa nozagtā nauda un jāatdot sievai, lai tā varētu parūpēties par bērniem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas