Vai taisnība? Viņķele velta asus vārdus Kariņam

tautaruna.lv 17.marts 2023, 14:30
 
Romāns Kokšarovs/F64
Latvijas Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa uzskatus veselības aprūpes jomā izskaidro viņa dzīves pieredze ASV ar pārsvarā apmaksātu veselības aprūpi. Par to Latvijas Radio 4 raidījuma "Podrobnosti" ēterā paziņoja bijusī veselības ministre Ilze Viņķele.

Premjera vārdiem par "reformu nepieciešamību", bez kurām "nav jēgas" piešķirt papildu finansējumu veselības aprūpei, pēc Viņķeles domām, ir vismaz divi izskaidrojumi.

"Šī retorika no premjera puses - es, tā teikt, to piedzīvoju uz savas ādas divus gadus - tā principā sastāv no vairākiem parametriem. Pirmkārt, populārā valodā runājot, jau piekto gadu premjers saka: "Še tev, dārgā, 10 eiro un neliedz sev neko!" Un, otrkārt, viņš ir maksas medicīnas piekritējs, kas izriet no tā, ka viņš kādu laiku dzīvojis ASV, un tur ir liels kapitālisms: ja esi bagāts, tev ir pieeja medicīnai, ja nē, pats vainīgs, un šī attieksme diemžēl tiek pārnesta arī uz Latviju, kur mums ir pavisam citas tradīcijas, galu galā Satversmes preambulā ir noteikts, ka esam sociāli atbildīga valsts.

Finansējuma trūkums ir tik hronisks un tik liels, ka piesegties ar reformām nav pareizi. Veselības aprūpe ir reformēta kā neviena cita nozare!” sacīja Viņķele.

Iepriekš Krišjānis Kariņš norādīja, ka veselības aprūpes nozarē būtu jāveic reformas, bez kurām nav jēgas runāt par tās finansējuma palielināšanu, taču viņš nepaskaidroja, kādām reformām vajadzētu būt. Taču viņš uzsvēra, ka no ekonomiskā viedokļa veselības aprūpe ir nerentabla, tajā ieguldītā nauda ir neefektīva.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:33

Jaunākās diskusijas