"Kurš to vājprātu izdomāja?", soctīklos dusmojas par jauno vēstures mācīšanas metodi

tautaruna.lv 19.marts 2023, 1:00
 
Alise Šulca / F64
Atsaucoties uz LTV1 sižetu "Dienas ziņās", kurā ziņoja par skolotāju satraukumu, ka vēsture palikusi novārtā, jo tā apvienota ar sociālajām zinībām, cilvēki soctīklos pauž neizpratni par "Skola2030" vēstures mācīšanas veidu.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" aizsākusies diskusija par jauno vēstures mācīšanas metodi, kura ieviesta izglītības ministrijas projekta "Skola 2030" laikā.

Ziņu raidījuma sižetā intervetais vidusskolnieks atklāj, ka iepriekš viņu vēsture ļoti interesējusi, bet jaunās mācību stundas, kurās vēsture ir sajaukta kopā ar sociālajām zinībām un ekonomiku, vairs nešķiet saistošas.

"Vidusskolās vēsturi vairs nemāca. Izaug paaudze bez izpratnes par Latvijas notikumiem. Atgādiniet, kurš kaitnieks šo visu ieviesa? Kā tas bija iespējams?" vēsta ieraksts.

Citi komentē:
Jānis: "Vienotība, kas gan cits?"

Emīls: "Kā tā var būt ?! Vai tad vidusskolās vēsture vairs NAV atsevišķs mācību priekšmets? Kurš to izdomāja? Kopš kura laika? "

Jarvixe: "Bēdīgi! Vēsturi jāzin.... Lai katru reizi nav jāmācās no vienām un tām pašām kļūdām!"

Aivis: "Skola2030 degradē bērnus. Tas, kas to izdomāja, pašam visticamāk bērnu nav, kā arī nekad ar bērniem nav strādājis. Paši sevi vājinām kā sabiedrību visos iespējamos veidos."

Edgars: "Šī ir liberisma sērga."

Emīls: "Tas ir пиздец vienkārši !!! Kurš to vājprātu izdomāja ?!?"

Skola2030 ir Valsts izglītības satura centra realizēts projekts "Kompetenču pieeja mācību saturā".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:10

Jaunākās diskusijas