Astronumerologs Baņķs izplata aicinājumu sabiedrībai saistībā ar VID

tautaruna.lv 5.marts 2023, 15:30
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
No šodienas iedzīvotāji var sākt iesniegt gada ienākumu deklarācijas par 2022.gadu. 

Iedzīvotāji, kuriem deklarācija ir jāiesniedz obligāti, var to izdarīt trīs mēnešu laikā - līdz 1.jūnijam, bet brīvprātīgi, attaisnoto izdevumu atgūšanai, to var darīt trīs gadu garumā.

VID aicina deklarāciju iesniegt elektroniski, Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS), jo tajā automātiski ielasās visi VID rīcībā jau esošie dati un aprēķinās maksājamās summas.

VID arī aicina nesniegt deklarācijas tieši marta pirmajās dienās, jo gadījumā, ja sistēmai vienlaicīgi cenšas pieslēgties pārmēru liels lietotāju skaits, tā var darboties lēnāk vai uz laiku nebūt pieejama. Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka allaž ir vērojama pastiprināta iedzīvotāju interese iesniegt deklarācijas, kas uz laiku padara VID sistēmu faktiski nestrādājošu.

VID tīmekļvietnes sadaļā "Gada ienākumu deklarācija" ir pieejama video pamācība, semināra ieraksts un citi palīgmateriāli deklarācijas iesniegšanai.

Astronumerologs Kristaps Baņķis mudina visas formulatitātes ar VID pēc 10.marta.

Viņš arī piebilst: "Ja par visām varītēm vajag ātrāk, tad 8.marts, bet datums par 30% sliktāks par 10.03. nodokļu jautājumiem, lai arī Superdiena! 1-4.marts - noteikti Nē!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas