Ohaio vilciena avārija. Vai kaut kas tiek noklusēts?

tautaruna.lv 19.februāris 2023, 22:31
 
Scanpicx
Pirms divām nedēļām ASV Ohaio štatā no sliedēm noskrēja vilciens, kurš pārvadāja bīstamas ķīmiskas vielas.

Kā vēsta BBC, tuvējā pilsētiņa piedzīvojusi gan mājdzīvnieku pēkšņas nāves un slimošanas, gan veselības sūdzības iedzīvotājiem.

Novērots arī liels daudzums nobeigušos zivju tuvējās ūdenstilpnēs. Tomēr īstas skaidrības par notikušo nav, vēl vairāk - nepārliecinošā komunikācija ar sabiedrību, kā arī zemā plašsaziņas līdzekļu interese par notikušo, devusi pamatu aizdomām, ka notikušais ir nozīmīga ekoloģiska katastrofa, kuras nopietnība tiek apzināti noklusēta.

Soctīklos, jo īpaši mikroblogošanas vietnē Twitter, lasāmi neskaitāmi ieraksti, kas uzdod jautājumus par notikušo. Ierakstot soctīklu meklētājos atslēgvārdus “Ohio train”, katrs par to var pārliecināties pats. Jautājumu tiešām ir vairāk kā atbilžu!

3.februārī uz Ohaio un Pensilvānijas štata robežas avarēja vilciena sastāvs, kas transportēja ķīmiskās vielas. No sliedēm nobraukuši aptuveni 50 vagoni, izcēlies apjomīgs ugunsrēks. Zināms, ka vismaz 20 vagonos bijušās bīstamas ķīmiskas vielas. Kamēr turpinājās glābšanas darbi, iedzīvotāji 1,5 kilometru rādiusā tika evakuēti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:41

Jaunākās diskusijas