Slaidiņš komentē, vai pēc uzvaras karā Ukraina ies līdz Maskavai

tautaruna.lv 15.februāris 2023, 18:00
 
AP/ SCANPIX/LETA
Laikā, kad Krievija pie Ukrainas robežām koncentrē militāro aviāciju, kāds iedzīvotājs, velkot paralēles ar notikumiem II Pasaules karā, TV24 raidījumā jautājis, vai pēc uzvaras karā Ukraina ies līdz Maskavai.
"Ja ir runa par to, ka ukraiņi varētu aiziet līdz Maskavai, es domāju, ka ukraiņiem neviens neļaus iet uz turieni," TV24 raidījumā norādījis NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš. "Galvenais uzdevums ir atbrīvot zemi - Ukrainu 1991.gada robežās, izdzīt šos okupantus ārā. Krievija pati sajuks un sabruks, ir tikai vajadzīgs laiks," norāda J.Slaidiņš.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka izlūkošanas dati, ar kuriem apmainās NATO valstis, liecina par to, ka Krievija koncentrē Ukrainas robežas tuvumā kara lidmašīnas un helikopterus, ziņoja britu laikraksts "Financial Times" (FT).

"Izlūkošanas dati liecina par to, ka Maskava gatavojas iesaistīt savas lidmašīnas un helikopterus karā, lai atbalstītu [jaunu] sauszemes uzbrukumu," rakstīja FT, atsaucoties uz divām Rietumu amatpersonām.

Saskaņā ar šo amatpersonu teikto bailes no gaisa kara Ukrainā ir pamudinājušas sabiedrotos noteikt par prioritāti pretgaisa aizsardzības sistēmu un artilērijas munīcijas ātru piegādi Kijivai, lai reaģētu uz Krievijas pieejas maiņu.

NATO valstu nodotie izlūkošanas dati rāda, ka Krievija koncentrē lidmašīnas un helikopterus netālu no Ukrainas robežas, sacīja par šiem datiem informētās amatpersonas.

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins otrdien tikšanās laikā ar Ukrainu atbalstošo valstu pārstāvjiem uzsvēra draudus, kādus rada vēl arvien ievērojamie Krievijas gaisa spēki.

"Viņš ļoti skaidri lika saprast, ka mums ir maz laika, lai palīdzētu ukraiņiem sagatavoties uzbrukumam, un ka viņiem ir diezgan specifiskas vajadzības," FT pavēstīja viens no ierēdņiem.

Viņš sacīja, ka Krievijas sauszemes spēki ir diezgan novājināti, tāpēc Krievija varētu pārvērst uzbrukumu par gaisa kauju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:16

Jaunākās diskusijas