Bezpajumtnieka dzīve Rīgā: Uz ielas esmu 24 gadus, ēdu 1 reizi dienā

tautaruna.lv 26.februāris 2023, 4:30
 
Kaspars Krafts/F64
Ziema daudziem šķiet ne visai patīkams gadalaiks – aukstums, slapjdraņķis, arī gada aukstajiem mēnešiem raksturīgās kaites un vēl apkures pieslēgšana. Edgaram ir cits jautājums, kā šo periodu pārcieš bezpajumtnieki. Jautājumu skaidroja raidījums "Bez Tabu".

"Gaidot trolejbusu Gogoļa ielas pieturā pie Centrālās stacijas, pie manis pienāca klāt noskrandis un netīrs vīrietis, atvainojos, bomzis. Prasīja naudu. Iedevu 20 centus, vairāk nebija monētu. Dievs ar to, bet te jautājums, kā tie bezpajumtnieki, klaidoņi un diedelnieki vispār izdzīvo un pārdzīvo ziemu? Vai Rīgā ir kaut kādas patversmes, kur iet, ja nu pavisam liels sals?" vaicā Edgars.

“Man par Sarkano Krustu [patversmi Rīgā] jāmaksā trīs eiro. Ja policija atved, tad maksāt nav nepieciešams,” saka Centrālās stacijas tunelī sastaptais Vladislavs, kurš sarunas brīdī ubagoja un atklāja, ka uz ielas dzīvojot jau 24 gadus.

Vladislavs gan neesot diži apmierināts ar galvaspilsētas patversmēm. Tajās mēdz būt utis, par atsevišķiem pakalpojumiem ir jāmaksā. Citviet ēdināšanu nodrošinot vien reizi dienā.

Galvaspilsētā ir septiņas patversmes ar pārnakšņošanas iespējām, kā arī dienas centrs un divas īslaicīgās uzturēšanās mītnes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:56

Jaunākās diskusijas