No izplatīta higiēnas līdzekļa mirst 14 gadus veca meitene

tautaruna.lv 13.februāris 2023, 5:00
 
Freepik
Četrpadsmitgadīgās meitenes vecāki cenšas brīdināt citus, lai nelaimes neatkārtotos, raksta BBC.

Džordžijai Grīnai, kura bija 14 gadus veca un dzīvoja Dārbijā, Anglijā, apstājās sirds pēc dezodoranta izsmidzināšanas savā guļamistabā.

Vecāki ir uzzinājuši arī par citiem jauniešiem, kuri nomira pēc dezodoranta ieelpošanas. Viņi uzskata, ka daudzi vecāki pērk dezodorantu saviem bērniem, neievērojot brīdinājumu, kas atrodas uz aerosola - glabāt bērniem nepieejama vietā.

"Es vēlētos, lai nevienam citam nebūtu jāpiedzīvo to, ko esam piedzīvojuši mēs. Nevēlamies, lai mūsu meitas nāve būtu veltīga," saka vecāki.

Džordžija bija autisms, un viņas tēvs teica, ka viņai patika izsmidzināt dezodorantu uz segām, jo ​​viņa uzskatīja, ka smarža ir mierinoša.

"Tā smarža viņai radīja zināmu relaksācijas sajūtu. Ja viņa kaut kādā veidā jutās nedaudz satraukta, viņa izsmidzināja šo aerosolu, un tas viņai sniedza komforta sajūtu, jo tas ir dezodorants, ko izmantoja mana sieva," teica meitenes tēvs.

Džordžas vecākais brālis māsas nāvi konstatēja, kad atrada viņu guļamistabā.

Saskaņā ar Lielbritānijas Nacionālās statistikas biroja (ONS) datiem "dezodorants" tika minēts 11 miršanas apliecībās laika posmā no 2001. līdz 2020. gadam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas