Ārsti šokā par jauno sporta veidu

tautaruna.lv 5.februāris 2023, 17:00
 
Ekrānuzņēmums / Twitter / Power Slap League
"Ultimate Fighting Championship” (UFC) organizācijas prezidents Dana Vaits nesen izveidoja jaunu sporta līgu Power Slap League, kurā, pēc ekspertu domām, viņi nodarbojas ar ļoti bīstamu sportu, raksta portāls "Postimees".

Attiecīgā sporta veida mērķis ir ar plaukstas iekšpusi nosist pretinieku bez samaņas. Taču āķis slēpjas tajā, ka pretinieks nekādi nevar aizstāvēties.

Šo sacensību klipi zibenīgi izplatās sociālajos tīklos. Tāpēc somu izdevums "Iltalehti" sazinājās ar neirologu Pertu Lindsbergu, lai lūgtu viņa godīgo viedokli par šo sporta veidu. "Tas ir ļoti šokējoši," bija atbilde.

Pēc Lindsberga domām, spēlējot tādu sportu, pastāv augsts smadzeņu bojājumu risks. "Visticamākās sekas ir smadzeņu satricinājums. Ja šādi sit atkārtoti, tas nevienam nenāk par labu veselībai," sacīja Lindsbergs.

Pastāv arī risks, ka cilvēks var saslimt ar hronisku traumatisku encefalopātiju (CTE) dēļ atkārtotiem sitieniem, kas rodas arī, piemēram, bokseriem, hokejistiem un amerikāņu futbolistiem. CTE cita starpā var izraisīt garīgus traucējumus un impulsu kontroles traucējumus. Smadzeņu traumas var izraisīt arī miega un atmiņas problēmas.

"Manuprāt, tas ir briesmīgi. Es nesaprotu, kāpēc kāds ar to uztraukties. Kā kādam var būt aizraušanās ar ko tādu,» nespēja saprast neirologs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas