Gauss sociālajos medijos lepojas ar savu pilotu komandu

tautaruna.lv 20.janvāris 2023, 19:30
 
f64.lv, Romāns Kokšarovs
Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic izpilddirektors Martins Gauss mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievietojis draudzīgu fotogrāfiju ar kompānijas pilotēm.

"Tikko sasveicinājos ar mūsu pilotēm vienā no mūsu airbaltic lidojumiem. Prieks redzēt, ka pie mums dažādība ir pilnā sparā," mirkoblogošanas vietnē rakstīja Gauss.

Kā izrādās, tad airBaltic ir nokomplektēta vesela komanda, kurā strādā tikai sievietes. Vairāki vietnes lietotāji bija sajūsmā par to, ka uzņēmumā par pilotēm strādā sievietes.

Tikmēr citiem Gausa sacītais licis aizdomāties par pavisam ko citu. Gauss minēja, ka ir lepns par to, ka uzņēmumā ir dažādība, ko var skaidrot ar to, ka airBaltic par pilotiem strādā gan vīrieši, gan sievietes.

Atsevišķi "Twitter" lietotāji izcēla, ka bildē ir vērojama diskriminācija, jo dažādība pilotu kabīne nav ievērota. Šajā konkrētajā lidojumā lidmašīnu vada divas sievietes, nevis abu dzimumu pārstāvji.

"Kā tikai sieviešu apkalpe saistās ar dažādību?"

"Pilotu kabīnē tikai sievietes. Kur jūs redzat dažādību?"

Tikmēr cits "Twitter" lietotājs pamanījās norādīt Gausam, vai lidojums var būt drošs, ja lidmašīnu vada tikai sievietes. "Tas ir droši? Balstoties uz to, kā manas raidnieces vada auto, es vienmēr galvu turu starp ceļiem un lūdzos līdz nonāku galamērķī."

Šobrīd aviokompānija airBaltic nodarbina 324 pilotus, no kurām 18 ir sievietes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas