Prognoze: kas laikapstākļu dēļ šajā mēnesī notiks ar elektrības cenām?

tautaruna.lv 17.janvāris 2023, 15:15
 
dpa/picture-alliance/ SCANPIX/ LETA
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē twitter publicējis ierakstu, kurā pastāsta, kā laikapstākļu izmaiņas šajā mēnesī ietekmēs elektrības cenu biržā.
"Eiropas rietumu un centrālajā daļā laiks kļuvis vēsāks (kartē redzama temperatūra šorīt), mēneša turpinājumā temperatūra vēl nedaudz kritīsies un, augot gaisa spiedienam, laiks kļūs sausāks un mierīgāks, tas nozīmē dārgāku elektrību biržā," teikts J.Traļļa publicētajā ierakstā mikroblogošanas vietnē twitter.
Šīs nedēļas sākumā ziņu aģentūra LETA = vēstīja, ka pagājušā nedēļā Latvijā nedēļas vidējā elektroenerģijas cena samazinājās par 21%, informēja AS "Latvenergo".

Aizvadītajā nedēļā elektroenerģijas cenas samazinājās gandrīz visos "Nord Pool" tirdzniecības apgabalos. Latvijā nedēļas vidējā elektroenerģijas cena samazinājās par 21%, bet Lietuvā par 22%, un vienoti abos tirdzniecības apgabalos cena sasniedza 82,83 eiro par megavatstundu (MWh). Igaunijā elektroenerģijas cena samazinājās par 23% līdz vidēji 80,75 eiro par MWh. "Nord Pool" sistēmas cena samazinājās par 24% līdz 75,48 eiro par MWh.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:03

Jaunākās diskusijas