Medijs: Putina gāzes šantāža ES ir izgāzusies

tautaruna.lv 13.janvāris 2023, 15:30
 
AP/Scanpix/LETA
Pēdējos gados Eiropā bieži izskan viedoklis, ka atkarība no Krievijas gāzes nopietni apdraud ES enerģētisko drošību. Taču tagad zināms, ka tikai Vācijā līdz 2023. gada ziemas beigām gāzes krātuves būs piepildītas vairāk, nekā tas bija līdz 2022. gada ziemas beigām, uzreiz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Daudzi eksperti tagad saka, ka Eiropa jau ir apspēlējusi Vladimiru Putinu, vēsta Spiegel.

Gāzes uzglabāšanas tvertnes marta beigās un aprīļa beigās būs pilnas par 65%, liecina Energy Storage Initiative (Ines) materiāli.

Un tas ir ievērojami vairāk nekā bija 2022.gadā, kad marta beigās krātuves bija pilnas par 26%, bet aprīļa beigās - par 35%, ziņo UNIAN.

Gāzes krātuvju piepildījuma līmenis Vācijā pašlaik ir aptuveni 91%. Iemesls šim lielajam piepildījumam ir samazināts enerģijas patēriņš un papildu imports, lai kompensētu iztrūkstošos importa apjomus no Krievijas.

2023. gada 6. janvārī Vācijas vicekanclers Roberts Habeks paziņoja, ka Vladimirs Putins ir zaudējis savā gāzes šantāžā Eiropā.

Vairākas ES valstis bija pilnībā vai ļoti lielā mērā atkarīgas no Krievijas gāzes piegādēm. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā lielākā daļa valstu sāka mazināt šo atkarību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas