Zināms, kāpēc daļā Latvijas uz 20 minūtēm pazuda internets

tautaruna.lv 11.janvāris 2023, 11:30
 
F64
20 minūtes bez interneta un sakariem. Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs veidos darba grupu pirmdien notikušā negadījuma izmeklēšanai - visā Latvijā tika atslēgts internets. Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija notikušo sauc par nebijušu situāciju, vēsta rus.lsm.lv.

Kas notiek, ja nav interneta? Vai varēsim iepirkties, lasīt ziņas? Pirmdien īsi pirms pulksten 15 daudziem iedzīvotājiem bija iespēja piedzīvot, kā tas ir.

Interneta akaru atjaunošana aizņēma nepilnu pusstundu. Iemesls bija negadījums, avārija, informēja Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā. Tieši šī struktūra ir atbildīga par sakariem valstī.

"Infrastruktūra ir veidota tā, lai tā būtu izturīga pret incidentiem un negadījumiem, tostarp kiberuzbrukumiem. Šis nebija kiberuzbrukums. Un atšķirībā no informācijas, kas izskanēja medijos, incidents nav noticis datu centrā, bet gan ārpus tā. Šo situāciju radīja viens no mūsu piegādātājiem, kurš veica aizliegtus darbus. Tā ir cilvēciska kļūda. Un diemžēl šajā gadījumā mūsu automātiskās kontroles rezerves nedarbojās," situāciju skaidroja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra vadītājs Ģirts Ozols.

Pēc viņa teiktā, negadījums tika likvidēts 20 minūšu laikā. Seku likvidēšana prasīja vēl kādu laiku.

"Ietekme bija uz mobilo sakaru operatoriem, elektronisko sakaru komersantiem. Šis segments tika pilnībā atjaunots. Ietekme bija uz platformu e-paraksts - nebija iespējams ne pieteikties, ne abonēt. Viss tika pilnībā atjaunots," sacīja Ģirts Ozols.

Notikušais tiks izmeklēts. Tiks izveidota darba grupa, kas izdarīs secinājumus, kas jādara, lai šādas situācijas neatkārtotos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:21

Jaunākās diskusijas