Rajevs prognozē, kāda tuvāko mēnešu laikā būs situācija Ukrainā

tautaruna.lv 11.janvāris 2023, 3:00
 
Romāns Kokšarovs/ F64Photo Agency
Pēc pusotra mēneša būs apritējis gads kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā. 14.Saeimas deputāts (AS), NBS rezerves pulkvedis, militārais analītiķis Igors Rajevs izteicis prognozes, kāda tuvāko mēnešu laikā būs situācija Ukrainā.
"Tuvākie mēneši būs slikti, jo tagad laikapstākļi Ukrainā ir tādi paši kā pie mums, bet tūlīt - pēc divām nedēļām- tur viss sasals, būs sals, un tad mēs redzēsim reālo aktīvo karadarbību," TV24 raidījumā "Preses klubs" norāda I.Rajevs.

"Tagad mēs redzam, ka abas puses tam aktīvi gatavojas, jo tie visi uzbrukumi, visas tās vietas, kur krievi uzbrūk un mēģina tās ieņemt. Mēs redzam, ka krieviem liela daļa mobilizēto pat neatrodas Ukrainā. Tas nozīmē, ka viņi gatavojās liela mēroga uzbrukumam. To pašu gatavo arī ukraiņi. Viņi nevar to uzbrukumu sākt, nu vienkārši tā situācija nav nobriedusi līdz tam," skaidro politiķis.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz otrdienas rītam sasnieguši 108 190 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 750 iebrucēji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas