"Dīvānu draudze un Tik-Tok", mācītājs Mažis spriež par baznīcas iešanu līdzi laikam

tautaruna.lv 26.decembris 2022, 13:00
 
Ekrānuzņēmums
Raidījumā "Nacionālo interešu klubs" kristīgo konfesiju pārstāvji spriež par iešanu līdzi laikam, sabiedrības uzrunāšanas jauninājumiem.

Televīzijas TV24 raidījumā "Nacionālo interešu klubs" Rīgas Āgenskalna Baptistu draudzes mācītājs Edgars Mažis dalās ar viedokli par baznīcas modernizāciju un dzīvi pēc kovid pandēmijas.

"Pandēmijas laiks baznīcas spieda mainīties, dievkalpojumi tika un aizvien tiek pārraidīti Facebook, Youtube vai mājaslapās, " stāsta Mažis.

Mācītājs norāda uz kādu petījumu ASV, kurā prognozēts, ka baznīcā pēc pandēmijas atgriezīsies vien 40-50%, visi pārēji kļūtu par "dīvānu draudzi", bet Mažis savā draudzē tādu tendenci nemanot.

"Mēs joprojām turpinām dievkalpojumus pārraidīt, ir cilvēki, kuri dzīvo Brazīlijā un pieslēdzas tiem. Tāpat arī dievkalpojumus skatās latvieši, kuri apmetušies uz dzīvi citās Eiropas valstīs," pastāsta mācītājs.

"Uzskatu, ka baznīcai ir jāizmanto visas iespējas, kuras sniedz sociālie tīkli. Lai gan Tik-Tok pasaule man ir pilnīgi sveša, redzu draudzes, kuras veido tur īsus izvilkumus no sprediķiem," uzskata Mažis.

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags raidījumā piebilst, ka baznīcā ir lietas, kuras ir nemainīgas un tādas, kuras var mainīt, piemēram, ārējas formas, izteiksmes līdzekļi. "Jautājums ir tikai par to, cik tas ir lietderīgi," uzskata Vanags.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas