"Tikt iekšā var, ja darba režīms tāds brīvāks", cilvēki piktojas par Latvijas Nacionālās bibliotēkas darba laiku

tautaruna.lv 17.decembris 2022, 10:30
 
Vladislavs Proškins / F64
Sociālajos tīklos cilvēki karsti diskutē par LNB jauno darba laiku.

Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Sakss Konstantinovs mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauž sašutumu par Latvijas Nacionālās bibliotēkas darba laiku.

"Iedomājieties, visus tos miljonus, asaras un asinis, zaudētās karjeras un sabeigtās veselības, tūkstošiem darba stundas, inženierijas brīnumus, un beigās ir ēka, kurā var tikt iekšā tikai 4 dienas nedēļā. Un arī principā tad, ja darba režīms tāds brīvāks," raksta psihoterapeits.

Ierakstam pievienotajā attēlā redzams, ka LNB ir atvērta apmeklētājiem trešdien, ceturtdien, piektdien no plkst. 11.00 līdz 19.00 un sestdien no plkst. 10.00 līdz 18.00.

Cilvēki, kuri komentē ierakstu gan piekrīt nejēdzībai, gan mēģina rast skaidrojumus:

Anonīms Twitter lietotājs: "Šis visdrīzāk ir saistīts ar energotaupības pasākumiem, kas no oktobra nebijušā pakāpē ieviesti daudzās valsts iestādēs. Manuprāt, šajā gadījumā tā ir diezgan adekvāta reakcija uz politisko un ekonomisko situāciju."

"Tad kāpēc nez vajadzēja tik lielu, modernu ēku ar daudz lasītāju zālēm, logiem utt.? Pētnieki varētu sēdēt arī LVVA arhīva ēkā, piemēram, būtu daudz lētāk. "

Olga: "Šis ir tik jocīgi. Man vienmēr licies, ka bibliotēkai vajadzētu būt vietai, kur no agras rīta stundas līdz vēlam vakaram vajadzētu varēt nākt, sēdēt pie galda un mācīties/strādāt. Paņemt grāmatu, kuru vajag un tā. Savādāk - kāda vispār jēga?"

"Tāpat arī visas tās runas, ka par maz atbalsta zinātnei, un tad Tu kā jaunais zinātnieks netiec bibliotēkā."

"Un es aizvakar meitai teicu tak brauc brīvdienās mācīties uz LNB lasītavu, pamaini vidi, noskaņu, būs ražīgaks darbs rakstīt domrakstus utt. Te nu bija, nezināju ka svētdien pat slēgts."

Jānis: "ASV ierasts ka lielās bibliotēkas strādā 24/7"

Regīna: "Būsim reāli - cik esmu gājusi ar bērniem uz bērnu literatūras nodaļu 7. stāvā, tad esam tur gandrīz vienīgie. Nevienu reizi darba dienas vakarā tur neesmu redzējusi pamatskolnieku. Kāpēc lieki jātērē elektrība un siltums?"

Ilze: "Iedomājies manu pārsteigumu, kad biju speciāli aizbraukusi uz Rīgu oktobra sākumā, lai tiktu uz LNB, bet tur tieši šis paziņojums. Kopā ar mani pie aizslēgtām ārdurvīm bija kāda cittautiete, kurai nespēju paskaidrot šo dīvainību. Nospļāvos un vairs tur nemaz nerādos."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:39

Jaunākās diskusijas