Ģimenei ziemas spelgonī atslēdz apkuri, ūdeni un elektrību

tautaruna.lv 27.decembris 2022, 12:15
 
pexels.com
Ārā aiz loga valdot aukstai un sniegotai ziemai, ir patīkami ienākt siltās mājās. Tomēr ne visiem tas ir lemts. Kāda ģimene ASV bija nonākusi pavisam neapskaužamā situācijā. Viņiem ziemas laikā vienlaicīgi pazuda apkure, ūdens un elektrība.

Lorēna Konareka no Teksasas sociālajā medijā "TikTok" atklāj, kā ģimene cenšas izdzīvot šausmīgajos apstākļos, lai nenosaltu.

Izrādās, ka šomēness, iestājoties vēsākam laikam jeb termometra stabiņam noslīdot zem nulles, ģimenei pēkšņi pazuda gan apkure, gan ūdens, gan elektrība.

Nonākot neapskaužamajā situācijā, sievietei nācās izdomāt, kā tikt galā ar problēmām.

"Padomi par izdzīvošanu, ko mēs esam iemācījušies pēdējo četru dienu laikā bez siltuma un ūdens," šādi video "TikTok" iesāka Lorēna. Sieviete iesaka ģērbties kārtās. Tas ir viens no svarīgākajiem padomiem, kā nenosalt. Otra būtiskā lietā ir izolēt logus un durvis, lai pa tiem neienāktu aukstums. Sieviete atklāj, ka ir apklājusi logus un durvis ar dvieļiem un segām.

Par laimi ģimenei mājās ir kamīns, kas kaut cik sniedz siltumu. Lorēna iesaka citiem, kuri var nonākt šādā situācijā, ja jums mājās ir kamīns, tad ļautiet malkai izdegt pa dienas vidu pilnībā un kamīnu pa jaunu iekuriet uz nakti. Izmantojiet siltumu lietderīgi un žāvējiet slapjās drēbes pie kamīna. Savukārt lai naktī būtu vieglāk gulēt un nesaltu, sieviete iesaka pie kamīna uzcelt telti un gulēt tajā. Kā arī būtiski ir turēt visas pārējās mājas durvis ciet, lai siltums nepazustu.

Tā kā viņai ir pazudis arī ūdens, sieviete vannā ir izkausējusi sniegu un to izmanto tualetes vajadzībām.

@heylolodesigns Survival tips we’ve learned in the past 4 days without heat, power, water and below freezing temps. #texassnowstorm2021 #fyp #staywarm ♬ original sound - Lauren Konarek

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:56

Jaunākās diskusijas