Zinātnieki atklāj jaunu veidu, kā sadziedēt salauztu sirdi

tautaruna.lv 8.janvāris 2023, 5:00
 
pexels.com
Sirdssāpes jeb salauzta sirds lielākajai daļai cilvēku nav nekas nepazīstams. Zinātnieki nākuši klajā ar jaunu pētījumu, kurā pierādījās, ka salauztu sirdi var ātri vien sadziedēt, vēstīts "The Sun".

Saskaroties ar sirdssāpēm daudz piedzīvo depresiju, ēstgribas trūkumu vai gluži pretēji lielu apetīti, nemieru, satraukumu un slīgst dažādās atkarības.

Salauztas sirds sadziedēšana nav ātrs un viegls process.

Neskatoties uz to, ka teju ikvienam ir zināmas šīs sāpes un daudziem ir līdzīgi simptomi, nepastāv viena recepte, kā to atkal sadziedēt.

Tā vismaz bija līdz šim. Šobrīd zinātnieki nākuši klajā ar jaunu pētījumu, kurā pierādījuši, kā sadziedēt salauztu sirdi. Izrādās, ka "izārstēt" traģiskas sirdssāpes var, lietojot propranolola, beta blokatora medikamentus.

Šos medikamentus Lielbritānijā cilvēki lieto, lai ārstētu augstu asinsspiedienu, sirds mazspēju un atsevišķos gadījumos arī, lai mazinātu trauksmi.

Pētījumā, kas publicēts "Journal of Affective Disorders", tika noskaidrots, ka lietojot šos medikamentus un vienlaicīgi dodoties uz terapiju, vieglāk ir sadziedēt lielas sirdssāpes jeb tādas, kas novedušas personu līdz depresijai.

Zinātnieki no Otavas Universitātes atklāja, ka propranolola medikamenti palīdzēja mazināt sirdssāpju simptomus 72% dalībnieku, kas piedalījās nelielā pētījumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas