"Jauniešu uzvedība bija uzkrītoši aizdomīga", lielveikalā 50 zādzības sešu dienu laikā

tautaruna.lv 11.decembris 2022, 17:45
 
Romāns Kokšarovs / F64
Liepājniece Agate decembra sākumā bijusi lieciniece situācijai kādā Liepājas lieltirgotavā pilsētas centrā. Proti, tirdzniecības vietā ienācis nepilngadīgu jauniešu bars, kādi pieci līdz septiņi, un viņu darbošanās bijusi ļoti aizdomīga, raksta portāls "liepajniekiem.lv".

”Kamēr viens runāja ar pārdevēju, tikmēr veikalā ienāca vēl vairāki jaunieši, kuri nostaigāja gar priekšējiem plauktiem, tuvāk kasei,” sieviete atstāsta redzēto.

Kāda sieviete, kura stāvējusi tuvāk kasei un pārdevējai, pamanījusi jauniešu darbošanos, iesaukusies: ”Tu paņēmi…!” Uz ko viens no jauniešiem atbildējis diezgan mierīgā, bet paceltā tonī: ”Tad pārbaudiet!”

Sieviete uzreiz vērsusies pie pārdevējas, ka redzējusi, kā zēns aiz piedurknes ieslidina kādu rakstāmlietu, stāsta aculieciniece.

Tikmēr jaunieši, arī puisis, ko pārdevēja apkalpojusi pie kases, visi kopā izgājuši ārā no veikala. Puisis, uz ko norādīja sieviete, vēl reizi parādījās pārdevējas redzeslokā, pārdevēja pajautājusi, vai viņš gadījumā ko tomēr nepaņēma. Viņš noplātījis rokas, un jaunieši pazuduši. Savukārt pārdevēja noteikusi - ko tad viņa vairs var izdarīt.

Veikalā redzētās situācijas aculieciniece pamanījusi, ka jauniešu bariņš pēc tam vēl uzturējies tirdzniecības centrā, kādu brīdi viņiem sekojusi, tad viņi nozuduši, bet pirms tam nogājuši gar tirdzniecības stendiem.

”Negribu nevienu apvainot, taču jauniešu uzvedība bija tiešām uzkrītoši aizdomīga,” piebilst aculieciniece.

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Šeršņova laikrakstam pastāsta, ka novembra beigās VP tikuši saņemti iesniegumi par aptuveni 50 zādzībām oktobra beigās kādā tirdzniecības vietā Liepājā.

”Zādzības notikušas sešu dienu laikā, un pie iesniegumiem tika pievienoti videomateriāli ar personām, kuras redzamas zādzību izdarīšanas brīdī. Šobrīd visas personas ir noskaidrotas un to vidū ir vairāki nepilngadīgie.

Šis ir lielākais Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī reģistrēto zādzību skaits tik īsā laika posmā,”

norāda M. Šeršņova.

Policijas pārstāve skaidro: ”Ja tirdzniecības vietā ir apsardze, informācija par zādzībām tiek saņemta reti, jo apsardzes darbinieki paši fiksē, aiztur zagli, atgūst preci vai arī persona sedz zaudējumus, taču, ja apsardzes darbinieka nav vai arī nav neviena, kurš seko līdzi pircēju plūsmai un darbībām tirdzniecības vietā, tad tas var novest arī pie šāda rezultāta, par ko mūs informēja novembra beigās.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:09

Jaunākās diskusijas