Prognoze: ko šīs dienas laikapstākļi vēsta par 2023.gada vasaru?

tautaruna.lv 6.decembris 2022, 17:30
 
Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency
Laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs mikroblogošanas vietnē twitter publicējis ierakstu, kurā norādījis, ko no šīs dienas laikapstākļiem var secināt par laikapstākļiem 2023.gada vasarā.
"5. un 6. decembrī (Niklāva, Nikolaja jeb Zirgu diena) jāvēro laiks. Ja 5. decembris jeb ziemas Gregors taisa ragavu un ledus ceļu, tad 12. marts jeb pavasara Gregors to izārda. Ja 6. decembrī ziemeļvējš un sniegs, vasara būs auksta un lietaina," mikroblogošanas vietnē twitter raksta V.Bukšs.

Jau vēstīts, ka Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka šīs nedēļas pirmajā pusē gaidāms lielākoties mākoņains laiks. Pirmdien būtiski nokrišņi nav gaidāmi, savukārt otrdien valsti no rietumiem sasniegs jauna un plaša nokrišņu zona, kas daudzviet atnesīs sniegu kā otrdien, tā trešdien. Sniega sega vietām palielināsies par vairākiem centimetriem, tāpēc autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo daudzviet ceļi būs slideni. Gan nakts stundās, gan dienu laikā gaisa temperatūra visā valstī pieturēsies zem 0°.

Pēc šī brīža prognozes, nedēļas otrajā pusē vietām būs gaidāmi nokrišņi, bet tie nebūs tik intensīvi kā nedēļas sākuma, gaisa temperatūra turpinās pakāpeniski pazemināties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:40

Jaunākās diskusijas