Osama Bin Ladena dēls pastāsta par skaudro bērnību un cer uz Lielbritānijas vīzu

tautaruna.lv 4.decembris 2022, 15:30
 
Scanpicx
Omārs bija Osama bin Ladena izredzētais dēls – Al-Qaeda karavadoņa mantinieks, raksta portāls "The Sun".

Omārs atstāja Afganistānu 2001. gada aprīlī, tikai piecus mēnešus pirms Al-Qaeda ar pasažieru lidmašīnām ietriecās Ņujorkas dvīņu torņos, nogalinot gandrīz 3000 cilvēku.

"Atceroties savu pēdējo sarunu ar tēvu. Es atvadījos, un viņš atvadījās. Man pietika tās pasaules. Viņš nebija laimīgs, ka es aizeju," par pēdējo tikšanos stāsta Omārs.

Bērnībā Toraborā Omāra bin Ladena mājdzīvnieki tika izmantoti ķīmisko ieroču izmēģinājumiem, un viņam teroristu apmācības nometnēs mācīja šaut ar triecienšauteni AK-47.

"Es to redzēju," viņš saka par šausminošajiem ķīmiskajiem eksperimentiem, ko veica viņa tēva rokaspuisis.

"Viņi tos izmēģināja uz maniem suņiem. Es vienkārši cenšos aizmirst visus sliktos laikus, cik vien iespējams. Tas ir ļoti grūti. Jūs visu laiku ciešat."

41 gadu vecais Omars, kurš pirms 11. septembra pagrieza muguru savam tēvam, uzskata sevi par "vēl vienu upuri".

Šobrīd Omārs nodarbojas ar gleznošanu. To vēro viņa sieva, mentore un uzticības persona Zaina bin Ladena (67). Sešas reizes precējusies Zaina raksturo Omaru kā "manu dvēseles palīgu", stāsta, ka viņš cieš no "ļoti smagas traumas, stresa un panikas lēkmēm".

Pirms diviem gadiem Omaram tika liegta ieceļošana Lielbritānijā pēc tam, kad pāris ieradās ar prāmi Portsmuta un tika nosūtīts atpakaļ uz Franciju, kad atklājās, ka Omāra dokumenti nav kārtībā. Tagad viņš pieteicies Lielbritānijas vīzai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas