Latvijā pilns ar "nāves ielejām!" Fūrmanis izsakās pēc traģiskās avārijas Ainažos

tautaruna.lv 29.novembris 2022, 14:15
 
Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency
Aizvadītajā nedēļas nogalē mediji ziņoja par vairākām smagām avārijām, kas notika uz autoceļiem Latvijā. Par to, cik nereti tieši ceļu dēļ ir cietušo nogādāšana slimnīcās, izteicies anesteziologs Roberts Fūrmanis.

Nedēļas nogalē R.Fūrmanis publicējis komentāru par NMPD vadītājas Lienes Cipules publicēto informāciju, kurā viņa norādījusi, ka pēc traģiskās avārijas politraumas guvušie cietušie tiek transportēti uz Rīgu. "Politraumas ved uz Rīgu. Pa ceļu. Latvijas ceļu ar visām no tā izrietošām sekām- gan sāpēm, gan pazaudētu zelta stundu un MILZĪGU komplikāciju risku. Latvijā ir pilns ar “nāves ielejām”, kur smagi slimam pacientam savlaicīga nokļūšana atbilstošā ātstniecības iestādē ir neiespējama," komentārā mikroblogošanas vietnē twitter skaidrojis R.Fūrmanis.

"Pabraukājot pa Eiropas ceļiem,skaidrs kļūst kāpēc pie mums ir tik daudz avāriju un avārijās bojāgājušo,ceļi ir drausmīgi(šauri un bojāti),bet apdzīšana neiespējama.Protams,braukšanas kultūra,auto tehniskais stāvoklis arī klemmē," uzsvērs kāds komentētājs. "Cik maksātu realitāte ar 2-3 medicīnas helikopteriem? Ņemot vērā, ka katrs mirušais uz ceļa ir 600k zaudēti nodokļu ieņēmumi (vecs CSDD pētījums, linku nemāku atrast)," vaicājis kāds cits twitter lietotājs.

"...un ne jau mediķu, bet sliktās infrastruktūras dēļ. Mazās lauku slimnīcas masveidā pie šādas infrastruktūras likvidēt bija noziegums. Tomēr varēja stabilizēt pacientus tālākai rīcībai," viedoklī norādījusi kāda cita twitter lietotāja.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Ainažos sestdien, 26.novembrī, satiksmes negadījumā avarējušajā autobusā bija Ukrainas karavīri, aģentūrai BNS pavēstīja Igaunijas bruņotajos spēkos.
"Satiksmes negadījumā ir cietis viens Igaunijas bruņoto spēku kareivis, kurš ir nogādāts slimnīcā. Viņa dzīvībai briesmas nedraud. Pārējie pasažieri, kuri cieta negadījumā, bija no Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Arī viņi ir nogādāti slimnīcā," paziņoja Igaunijas bruņotajos spēkos.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) Latvijas Radio norādīja, ka negadījumā cietušajiem sniegts maksimāls atbalsts gan no aizsardzības nozares puses, gan arī no Iekšlietu ministrijas.

"Ja mēs būtu iepriekš zinājuši, ka šāda pārvietošanās notiek, varbūt, mēs būtu kaut kā palīdzējuši pirms tam, ar konvoju, ar pavadīšanu, bet tā ir iznācis, kā ir iznācis," pauda Pabriks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:35

Jaunākās diskusijas