Liepnieks skarbi izsakās par to, kāpēc Latvija atpaliek no kaimiņvalstīm

tautaruna.lv 29.novembris 2022, 15:15
 
AFP/SCANPIX/LETA
Aizvadītajā nedēļā skarbu viedokli par to, kāpēc Latvija atpaliek no savām kaimiņvalstīm - Lietuvas un Igaunijas- mikrblogošanas vietnē twitter publicējis J.Liepnieks.
"Vakar 1. lasījumā pieņemtais likums par ministru biedriem ir vēl nekvalitatīvāks un debilāks nekā bija bažas. Ja mūsu prezidents, kurš sevi kādreiz pozicionēja arī kā Satversmes eksperts un augstas klases jurists tādu izsludinās ... nēnu... pārsteigts neviens nebūs.." mikroblogošanas vietnē twitter raksta publicists J.Liepnieks. "kad jautā, kapēc ar katru gadu atpaliekam no Igaunijas, Lietuvas ... nu tieši ar šādiem lēmumiem, maziem solīšiem arī dodamies aizvien tālāk nespējīgā valsts pārvaldē, neprofesionālismā ... viss pakārtots partiju nespējnieku darbā iekārtošanas un iepirkumu kontroles apsvērumiem," norāda viedokļa paudējs.

"Ja par "ministra biedra" institūcijas ieviešanas uzraudzību politisko atbildību uzņemas Valsts Prezidents, tad loģiski būtu sagaidīt #valstsgriba viedokli par likumprojektu. Pretējā gadījumā skumīgi jāpievienojas #JurgisLiepnieks viedoklim par demokrātijas institūtu varēšanu," norādījis kāds komentētājs.

"Tā ir, bet es jau 10-to gadu nevaru atrast atbildi, kāpēc tā ir? Agrāk visā vainoja oligarhus. :) Tagad ko?" vaicā kāda cita ieraksta komentētāja.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Saeima ceturtdien noteica steidzamību un konceptuāli atbalstīja grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas nepieciešami, lai iedzīvinātu topošās koalīcijas ieceri par ministru biedru ieviešanu.

Lai pieņemtu grozījumus, parlamentam par tiem vēl būs jābalso otrajā, galīgajā, lasījumā, ko plānots darīt pēc nedēļas, 1.decembrī.

Tāpat noteikta steidzamība un konceptuāli atbalstīti grozījumi Ministru kabineta iekārtas likumā, kas paredz izveidot jaunu - klimata un enerģētikas ministra - amatu. Arī šos grozījumus galīgajā lasījumā plānots pieņemt 1.decembrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:06

Jaunākās diskusijas