Tīreļu purvā pazudis ģimenes tēvs; tuvinieki lūdz palīdzību meklējumos

tautaruna.lv 26.novembris 2022, 8:11
 
Ekrānuzņēmums/twitter
Iepriekš nebrīdinot nevienu no ģimenes locekļiem, kāds 63 gadus vecs dobelnieks pa ceļam uz mājām piestājis netālu no Tīreļu purva, Valgundes pagastā, vēsta “”Degpunktā”.

Pirms mēneša, 24. oktobrī, pa ceļam uz savu mājvietu Jāņa Čakstes ielā, Dobelē, bezvēsts pazuda 63 gadu vecais Jānis Zarovskis. Vīrietis brauca pa Liepājas šoseju A9 ar pelēkas krāsas “Audi A4” automašīnu. Jānis pēdējo reizi redzēts degvielas uzpildes stacijā “Astarte” Rīgas ielā, Valgundes pagastā.

Vīrietis nu jau mēnesi ir pazudis bezvēsts, un viņa ģimene aicina brīvprātīgos apkārtnes iedzīvotājos piedalīties meklēšanas operācijā šīs nedēļas nogalē.

Linda, kura meklē tēvu, stāsta, ka veikala pārdevēja esot teikusi, ka tēvs devies uz Liepājas pusi - tur lielais krustojums, kas ved uz Liepāju, utt. Tas ir pa pusceļā uz vietu, kur tika atrasts tēva auto. Viņa mašīna tika atrasta padziļi mežā, kur sākās Ķemeru tīrelis.

Vīrietis ir 180 centimetru garš un 95 kilogramus smags, radinieki miesasbūvi raksturo kā druknu. Jānim mugurā bija pelēka vējjaka, tumšas krāsas džinsu bikses - kājās sporta apavi. Radinieki uzsāka vīrieša meklēšanu novēloti - Jāņa māsa devās uz policiju tikai nedēļu pēc viņa pazušanas. Tēva atrašanu tagad uzņēmusies Linda.

Tēta māsa policiju informēja 30. oktobrī, Linda palīgā meklēt vīrieti pieaicinājusi arī “Bezvēsts.lv”, stāsta viņa.

Linda stāsta, ka tēvs bieži devās uz Tīreļa purvu baudīt dabu un fotografēt ainavas. Šoreiz, šķiet, tāds neesot bijis vīrieša mērķis, jo fotokameras viņam līdzi nebija.



Īsi pirms pazušanas Jānis saskārās ar cilvēkiem, kas no viņa caur viltu un meliem izkrāpa prāvu naudas summu. Šobrīd esot grūti spriest, kāpēc Jānis devās tik dziļi iekšā mežā, taču finansiālās problēmas varētu būt viens no faktoriem, kas motivējis meklēt vienatni.

Meita pieļauj, ka viņam varētu arī būt kļuvis slikti - esot bijušas problēmas ar sirdi, trombi. Iespējams, viņš arī varēja doties uz A9 šoseju un no turienes kur tālāk. Tuvinieki to nezina.

Ņemot vērā skarbos laikapstākļus un ilgo prombūtnes laiku, radinieki neizslēdz iespēju, ka Jānis varētu būt gājis bojā. Sestdien, 26. novembrī, plkst. 9 no rīta tiek organizēta atkārtota meža pārmeklēšana. Brīvprātīgo tikšanās vieta ir autostāvvietā pie A9 šosejas, netālu no Sumragu brāļu kapiem.

Linda aicina līdzcilvēkus piedalīties un cer uz tikpat lielu atsaucību kā pagājušajā reizē.

Piesaistīti arī profesionāli meklētāji. Visiem, kas dodas palīdzēt, jābūt atstarojošiem materiāliem. Viens no otra aicināts neatstāties, būs arī koordinatori ar rācijām. Šī organizācija organizē palīdzību pazudušu cilvēku meklēšanā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:16

Jaunākās diskusijas