Vents Armands Krauklis stāsta par mātes briesmīgo nāvi

tautaruna.lv 6.decembris 2022, 0:30
 
Oksana Džadana/F64
Politiķis, Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar stāstu, kā mūžībā devās viņa māte, šajā kontekstā paužot viedokli, ka atbalsta eitanāziju Latvijā.
Krauklis atklāj, ka māte divas nedēļas lūdza, lai palīdz viņai aiziet.

"Vienmēr esmu bijis eitanāzijas piekritējs. Vakar aizsaulē aizgāja man ļoti tuvs cilvēks, kurš divas nedēļas lūdza, lai palīdzam viņam aiziet. Tas ir nožēlojami, nežēlīgi un apkaunojoši, ka Latvijā šādas iespējas nav. Un nevajag te piesaukt reliģiskus aizbildinājumus. Tie, lai paliek tiem, kuriem reliģija dzīvē ieņem galveno vietu," raksta Krauklis.

Uz kādu komentāru, ka ja cilvēkam nesāpētu, tad negribētu eitanāziju, Krauklis atbild: "Muļķības. Mamma negribēja būt bezpalīdzīga un nesaprotoša. Atsāpināšanu nodrošinājām."

Viņš arī piebilst: "Mana mamma gribēja nomirt mājās, to respektējām. Bet viņas vēlmi - aiziet pie pilnas apziņas un viegli - izpildīt nespējām."

Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi - liela daļa piekrīt Krauklim.

"Būdams kritīgs cilvēks - piekrītu. Tā tomēr ir smaga padarīšana. Ja cilvēks nav reliģiozs, tad nav. Eitanāzija ir dziļi personīga lieta."

"Absolūti piekrītu. Un būtu jābūt atrunātai iespējai nesaukt NMP, ja cilvēks negrib tikt par katru cenu glābts, bet vienkārši mierīgi nomirt savā gultā. Šobrīd drīkst atteikties no palīdzības, bet par to nerunā."

"Pilnīgi piekrītu. Es nepilnas 3 nedēļas rūpējos par omīti kura cieta sāpes no neārstējamas slimības. Tas bija nežēlīgi. Gan viņai, gan man."

Krauklim tika izteikti arī neskaitāmi līdzjūtības vārdi.

"Līdzjūtības! Ceru, ka Jūsu vārdi sasniegs dzirdīgas ausis," piebilda kāds komentētājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas