Atklāts iemesls, kura dēļ varētu apstāties karš Ukrainā

tautaruna.lv 29.novembris 2022, 3:30
 
AP/Scanpix/LETA
Karadarbība Ukrainā varētu apstāties ziemas dēļ un tas varētu ilgt līdz sešiem mēnešiem, raksta The New York Times.
Raksta autori atzīmē, ka lietus un slapja zeme novembra beigās apgrūtinās karaspēka kustību abās pusēs. Stiprs aukstums un sniegputenis varētu vēl vairāk palēnināt konflikta gaitu.

Izdevums citē ASV aizsardzības ministra vietnieka Kolina Kala teikto, ka nelabvēlīgie laikapstākļi Ukrainā jau tagad nedaudz palēnina situāciju. "Kļūst ļoti dubļains, kas apgrūtina liela mēroga ofensīvu veikšanu," sacīja Kolins Kala.

Piespiedu pauzes dēļ konflikts ieies jaunā fāzē. Pēc izdevuma ziņām, Krievijas karavīri koncentrēsies uz uzbrukumiem Ukrainas infrastruktūrai. Savukārt Ukraina var turpināt uzbrukumus Krievijas kontrolētajām teritorijām, sacīja Stratēģisko un starptautisko pētījumu centra viceprezidents Sets Džonss.

Pauzes laikā abas konfliktā iesaistītās puses pārkvalificēs savu karaspēku un gatavosies jaunai ofensīvai februārī, sacīja militārie analītiķi.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija, pēc izdevuma teiktā, grasās izmantot šo laiku, lai atjaunotu Ukrainas aizsardzības un uzbrukuma ieročus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas